Ghana vil ikke spille i Kairo

UFARLIG: Ghanas målvakt Adam Larsen Kwarasey duellerer med spillere fra Guinea, men landets fotballforbund vil ikke spille kamp i Egypt. (FOTO: AP Photo / NTB Scanpix)
UFARLIG: Ghanas målvakt Adam Larsen Kwarasey duellerer med spillere fra Guinea, men landets fotballforbund vil ikke spille kamp i Egypt. (FOTO: AP Photo / NTB Scanpix)

Det ghanesiske fotballforbundet har bedt FIFA om å flytte play-off-kampen mellom Ghana og Egypt til et trygt sted etter de flere dødelige sammenstøt i Kairo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev sendt mandag til det internasjonale fotballforbundet skriver fotballforbundet i Ghana at det er seriøst bekymret for spiller og tilskuere hvis kampen blir spilt i Egypt. Fotballforbundet hevder den siste tidens hendelser i landet viser at den ghanesiske delegasjonen kan bli utsatt for fare.

Kampen i Egypt er planlagt spilt 19. november.

Avsenderen skriver at de har «sympati med sine brødre i det egyptiske fotballforbundet», men på grunn av bekymringen for sikkerheten for spillere, dommere og supportere ber de FIFA om å gjøre det som er nødvendig for å beskytte deres liv.

Søndag ble 49 personer drept i Kairo i opptøyer i forbindelse med demonstrasjoner etter avsettelsen av president Mohamed Morsi. Ni andre personer ble drept andre steder i Egypt denne helgen.

Les også: FIFAs egen korrupsjonsjeger i samtaler med VM-søkere

Strømsgodsets Adam Larsen Kwarasey måtte i september trekke seg fra Ghanas tropp før kampen mot Zambia på grunn av skade. Målvakta er nå skadefri igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus