Portugiserne krangler om Ronaldo og Eusebio

Ronaldo eller Eusebio – krangelen fortsetter

HVEM ER BEST?: Portugisiske fans kranger om hvem som er best av Ronaldo eller Eusebio. (Foto: NTB scanpix)
HVEM ER BEST?: Portugisiske fans kranger om hvem som er best av Ronaldo eller Eusebio. (Foto: NTB scanpix)

Hvem er best: 60-tallsikonet Eusebio eller Cristiano Ronaldo? Tilhengerne krangler så busta fyker, men ser ikke ut til å bli enig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som er et faktum er at Ronaldo har scoret 43 mål for det portugisiske landslaget, mens Eusebio stoppet på 41. Ronaldo gikk forbi Eusebio på den eksklusive listen etter portugisernes 4-2 seier over Nord-Irland i den forrige VM-kvalifiseringskampen.

Da mente Ronaldo-tilhengerne at saken var klar. Den som hadde scoret flest landslagsmål av de to, måtte være den beste, men så enkelt er det ikke.

Eusebio selv, som herjet i angrepet til Benfica på 1960-tallet, føler seg urettferdig behandlet.

– Jeg scoret 41 mål på 60 kamper for landslaget. Ronaldo har scoret 43, men han har spilt 106 landskamper. Sammenligningen mellom oss er ikke riktig, hevder Eusebio, og mange gir ham rett i det.

Historisk

– At jeg har gått forbi Eusebio på toppscorerlisten for det portugisiske landslaget er historisk. Dere skal også være klar over at jeg har scoret en rekke hat trick for Real Madrid, men det har jeg fortsatt til gode å gjøre på landslaget, kontrer Ronaldo.

– At jeg skulle gå forbi Eusebio på toppscorerlisten var helt naturlig. Alle visste det ville skje på et eller annet tidspunkt. Nå har det skjedd. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er stolt, sier Ronaldo.

Fredag skal han igjen i aksjon med landslaget i VM-kvalifiseringskampen mot Israel, og da har scoringsmaskinen enda en sjanse til å rykke fra Eusebio på toppscorerlisten.

Men om det gjør ham til en bedre spiller blir ikke portugiserne enig i. Begge har sine standhaftige tilhengere, og det virker ikke som om noen har tenkt å gi seg. Derfor kommer nok krangelen til å fortsette en stund ennå.

Snart helt på topp

Toppscoreren i portugisisk landslagsfotball heter Pauleta. Han har til nå totalt scoret fire mål mer enn Ronaldo, men snart er Real Madrid-spilleren forbi ham også. En annen ting er at Ronaldo ikke har mer enn 21 kamper færre spilte kamper enn Luis Figo på landslaget, og det er Figo som har rekorden over antall spilte kamper. Alt tyder på at Ronaldo snart topper den listen også.

Eusebio er blitt 71 år gammel, men er fortsatt et ikon i portugisisk fotball.

– Jeg mener nok det er lettere å score mange mål i dag enn det var på min tid, for det spilles jo så mange flere kamper nå, sier Eusebio.

– Dessuten da jeg spilte på landslaget møtte vi bare de beste lagene. Det var aldri slik at jeg fikk sjansen til å spille mot Liechtenstein og Aserbajdsjan, sier Eusebio, som ikke vil gi seg uten videre.

Han sier også at Ronaldo har fått sjansen til å være med i mange flere mesterskapsturneringer enn det han selv var.

– Eusebio var god, men jeg mener nok at Ronaldo er hakket bedre. Når jeg sier det håper jeg Eusebio kommer til å gi meg tilgivelse, sier Real Madrids Pepe.

Portugal ligger på andreplass i kvalikgruppe F og jager Russland på topp, ett poeng bak (17/18). Lagene har allerede møttes til sine to innebyrdes kamper og fikk hver sin 1-0-seier i sine respektive hjemmekamper.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus