Skadesmell for Leganger

Larviks Cecilie Leganger i cupfinale mellom Larvik og Stabæk i desember i fjor. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix
Larviks Cecilie Leganger i cupfinale mellom Larvik og Stabæk i desember i fjor. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Larvik-keeper Cecilie Leganger må belage seg på flere måneder på sidelinjen etter å ha pådratt seg en akillesskade i mesterligakampen mot Podravka lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter halvspilt kamp måtte Leganger overgi plassen mellom stengene til reservekeeper Alma Hasanic. Da hadde 38-åringen tidligere i kampen pådratt seg en skade i akillessenen under en redning.

– Jeg kjente at det røsket i senen i forbindelse med en redning jeg gjorde cirka ti minutter ut i første omgang. Det var først da jeg tok det med ro i pausen at jeg kjente at noe var alvorlig galt. Foten stivnet helt. Nå tar jeg meg fram på krykker, sier keeperen til klubbens nettsted.

Legangers skade er et hardt slag for Larvik. Hun anses fortsatt som en av verdens aller beste håndballkeepere.

Les også: Spår jevn innspurt i Tippeligaen

Ingen operasjon

Mandag undersøkte legene foten til Leganger, noe som ga dårlige nyheter for Larvik. Leganger er ute i minst 18 uker.

– All erfaring tilsier at dette blir en lang pause, i utgangspunktet minimum 18 uker. Jeg var til undersøkelse hos klubbens lege, og der kom det fram at senen er delvis avrevet. Slik det ser ut nå blir det ingen operasjon, sier Leganger, som tar sikte på å spille en eventuell hovedrunde i februar/mars.

Gledelig for Larvik er det likevel at Lene Rantala, som har vært satt ut med skade siden mai, har fått klarsignal til å spille igjen.

Les også: Arctic Race of Norway flyttes

– Skal lede an i heiagjengen

Larvik leder eliteserien for kvinner på målforskjell. Hvittrøyene står sammen med Byåsen og Storhamar med full pott på fire kamper.

– Det beste jentene kan gjøre nå er å fortsette å krige og slåss på samme måte som på lørdag. Jeg skal lede an i heiagjengen, sier Larvik-keeperen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus