Arctic Race of Norway flyttes

VINNER: Thor Hushovd vant den første utgaven av Arctic Race of Norway. (FOTO: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)
VINNER: Thor Hushovd vant den første utgaven av Arctic Race of Norway. (FOTO: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)

Sykkelrittet Arctic Race of Norway kommer til å gå en uke tidligere enn opprinnelig antatt. Det ser arrangørene i Nord-Norge på som en stor fordel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal rittet som Thor Hushovd vant i år, kjøres fra 13. til 17. august. Nordlys.no melder at arrangøren har fått dette bekreftet fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Opprinnelig var rittet satt opp med start 20. august.

I år ble rittet kjørt fra 7. til 11. august. Det ble en folkefest i Nordland og helt opp til Sør-Troms.

Foreløpig er ikke detaljene lagt for neste års ritt, men franske ASO kommer til Nord-Norge i neste uke, og da begynner detaljplanleggingen om hvilke byer som kommer til å være involvert i rittet i 2014.

Mange var skuffet i og med at Tromsø ikke var med i rittet i år, men det blir det trolig forandringer på neste år. Det skal heller ikke være noen fare for kollisjon mellom sykkelrittet og Sjakk-OL, for sjakken er slutt 14. august. Det åpner for at Arctic Race of Norway kan komme til ishavsbyen noen dager senere.

Knut Eirik Dybdal i arrangementskomiteen sier til nordlys.no at planen for arbeidet nå er at de fleste detaljer, både hva gjelder løyper i tillegg til start- og målbyer skal være på plass innen årsskiftet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus