Fordel Godset i tett gullkamp

FORDEL: Strømsgodset og Stefan Johansen (t.h.) mistet gullet til Rosenborg i innspurten i fjor.  (FOTO: Ned Alley / NTB Scanpix)
FORDEL: Strømsgodset og Stefan Johansen (t.h.) mistet gullet til Rosenborg i innspurten i fjor. (FOTO: Ned Alley / NTB Scanpix)

Landslagskollegaene Stefan Johansen og Tore Reginiussen kjemper om eliteseriegull for hvert sitt lag. Begge spår en jevn strid der ingen feilskjær er tillatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johansen og Strømsgodset er i førersetet etter lørdagens 2-1-seier over Vålerenga. Rosenborg feilet med 0-0 hjemme mot Hønefoss og er 13 plussmål bak drammenserne.

På poeng er lagene helt likt når fire kamper gjenstår. Det gir en mer spennende gullkamp enn på lenge.

– De er i førersetet nå. De har bedre målforskjell og slik sett ett poeng på oss. Men ingenting er avgjort. Det er for mange tøffe kamper igjen for begge lag. Jeg tror det blir tett og jevnt hele veien inn, og det kan bli marginer som avgjør, sier RBK-kaptein Reginiussen til NTB.

Les også: Grindheim ute av troppen igjen

– Gullkampen lever i beste velgående, og det tror jeg er morsomt for alle som følger eliteserien, mener han.

Lærdom

I fjor hadde Godset seriegullet innen rekkevidde, men sviktet på «målstreken» og fikk sølv. Midtbanegeneral Stefan Johansen mener laget har fått det mentale løftet som skal til for å stå igjen på topp etter årets sesong.

– Mye tyder på at vi har lært fra i fjor. Mot Vålerenga fikk vi 1-1 imot sent, men det stresset som kanskje kunne kommet i fjor spredde seg ikke. Presset er helt likt som i fjor, men vi håndterer det på en helt annen måte. Vi er først og fremst blitt mentalt sterkere, sier han til NTB.

Johansen føler seg trygg på at Ronny Deilas mannskap blir seriemester dersom de fire siste kampene vinnes.

– Jeg har troen på oss, selvfølgelig. Ellers hadde det ikke vært noen vits. Da trenger du ikke spille fotball. Vi måtte ha et feilskjær fra RBK, og de gikk på et mot Hønefoss. Nå handler det om å være voksen og gjøre det som må til.

Norge håper på Godset

Mens Johansen har vært toneangivende for det som er blitt Fotball-Norges nye yndlinger, er det færre lykkønskninger å hente for Reginiussen og seiersvante Rosenborg.

– Det er definitivt slik at de aller, aller fleste i Norge håper på Godset. Sånn blir det vel for en stor klubb som har vunnet mye og har en god historie. Da vil nok de fleste håpe på «underdogen», som er kommet litt nedenfra og slått oppover.

– Sånn er det, og sånn vil det sikkert alltid være når det er snakk om Rosenborg. Det er vi veldig vant med, og det lever vi godt med, sier midtstopperen.

Les også: Høgmo skal modernisere landslaget

– Er det realistisk å tro at dere vinner de fire siste kampene?

– Ja, det kan det være. Og det er mulig at vi må det også for å ta gull. Målsettingen vår er selvfølgelig å vinne hver kamp, avslutter Reginussen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus