Høgmo skal gjøre Norge mer ballbesittende

BESTEMT: Per-Mathias Høgmo vet hvordan han vil ha både formasjon og treninger for landslaget. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.)
BESTEMT: Per-Mathias Høgmo vet hvordan han vil ha både formasjon og treninger for landslaget. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.)

Svenskene har døpt ham «Per-Messias». Nå skal Per-Mathias Høgmo modernisere A-landslaget. Han vil ha mer ball enn forgjenger Drillo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede fredag håper Høgmo at det norske folket får se konturene av «nye» Norge.

– Vi ønsker å legge premissene for kampen og hvordan kampbildet skal bli gjennom en tydelig forsvarsstrategi, men vi ønsker også ha ballen mest mulig. Det har jeg vært tydelig på med en gang. Vi skal bruke mye tid på offensiv samhandling og bruke den spisskompetansen hver enkelt spiller har, sa Høgmo på mandagens pressekonferanse.

Les også: Grindheim ute av troppen igjen

Passer perfekt

En av eliteseriens beste spillere, Strømsgodsets Stefan Johansen, har stor tro på 53-åringen.

– Jeg er veldig positiv til trenerskiftet. Jeg kjenner litt til Per-Mathias fra før. Fotballfilosofien hans er ikke så veldig ulik den vi har i Godset. Vi gikk gjennom noen bilder nå på møtet i forkant. Han forklarte litt om hvordan vil at vi skal spille. Det tror jeg passer meg perfekt, sier Johansen til NTB.

– Hvorfor?

– Han er glad i å ha ballen og liker at lagene hans har ballen mer enn motstanderen og skaper ubalanse. Sånn sett er det mye likt Godset, sier Johansen som trolig spiller sin fjerde A-landskamp i Maribor fredag.

Nye fjes

Det blir Djurgården-trener Høgmos første som A-landslagssjef. Kampen må vinnes om VM-håpet skal leve videre til hjemmekampen mot Island fire dager senere.

– Jeg selger ikke inn meg selv. Den eneste garantien jeg kan gi dere er at jeg skal gjøre mitt beste og det jeg tror på. Så får vi se om det er godt nok, sa Høgmo.

Før møtet med pressen hadde han sitt første møte med spillerne. Høgmo, som selv fikk 14 minutter som landslagsspiller midt på 1980-tallet, har hentet inn nye fjes som Ola Kamara, Martin Linnes og Kenneth Høie.

Les også: Fire nye spillere inn for Norge

– Det er ikke noe poeng i å vise fram nye fjes for fjesets skyld. De har en kompetanse som jeg har tro på. Derfor er de her, sa Høgmo på NTBs spørsmål om han vil slippe til nytt blod når han skal fornye Norge etter fire og et halvt år med Drillo som landslagssjef.

Krydder

Både diktlesning og ballettdans har vært inventaret når Høgmo har variert treningshverdagen.

– Det er litt krydder i hverdagen. Det trenger alle. Slikt bryter opp litt, sa den nye landslagssjefen.

I 2000 ledet han fotballdamene til OL-gull. Nå er første oppgave å ta Norge til et VM-sluttspill. Fredag får vi se de første konturene av et mer ballspillende Norge.

Øyvind Leonhardsen ble gjerne omtalt som «best uten ball». Nå er det balldyktige folk som Stefan Johansen som skal prege A-landslaget.

Per-Mathias Høgmo gjør klart for et stilskifte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus