Hønefoss og Start i rød sone

MÅ LAGE HANDLINGSPLANER: Start og Hønefoss må lage finansielle handlingsplaner etter å ha havnet i rød sone i NFFs «økonomiregister». (Foto: NTB scanpix)
MÅ LAGE HANDLINGSPLANER: Start og Hønefoss må lage finansielle handlingsplaner etter å ha havnet i rød sone i NFFs «økonomiregister». (Foto: NTB scanpix)

Hønefoss og Start må lage nye handlingsplaner for finansielt oppfølgingssystem. Klubbene er havnet i rød sone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om norske fotballklubbers økonomi

* Norske fotballklubber rangeres i tre kategorier i NFFs finansielle oppfølgingssystem (FOS). På poengskalaen gir under 65 poeng rød kategori, 65-130 poeng gul kategori og over 130 poeng grønn kategori.

* Slik kategoriseres klubbene i de ulike seriene:

* Eliteserien menn: 4 klubber i grønn kategori, 10 i gul, 2 i rød.

* Rød sone eliteserien: Hønefoss og Start.

* 1. divisjon menn: 3 klubber i grønn kategori, 9 i gul, 4 i rød.

* Eliteserien kvinner: 5 klubber i grønn kategori, 3 i gul, 4 i rød (Vålerenga og Stabæk er inkludert i herrelagenes rapportering).

Det kom fram da Norges Fotballforbund mandag la fram tall for klubbenes økonomi.

Start må også lage handlingsplan for å rette opp negativ egenkapital. Det samme gjelder Røas kvinnelag.

Det er gitt tre irettesettelser. To av dem til Ull/Kisa for brudd på mål i handlingsplan. Kristiansund har fått den tredje irettesettelsen.

Fotballpresident Ynge Hallén ser imidlertid positive ting ved dagens situasjon.

- Jeg vil berømme klubbene i Toppserien som har integrert det finansielle oppfølgingssystemet inn i driften på en god måte. De bruker det som en godt verktøy og rettesnor, og rapporten fra Toppserien viser en stabil drift, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Men han retter likevel en advarende pekefinger til toppklubbene i Norge.

- Etter all time high i fjor så har vi fått en korrigering nå som roper et lite varsku om at nå må vi passe på sånn at vi ikke havner i det uføre vi var tidligere, sier Hallén til TV 2 Sporten.

Første halvår er dårlig lesning for klubbene i eliteserien for menn og kvinner samt 1. divisjon menn.

Driftsinntektene er redusert med 18 millioner kroner mot samme periode i fjor. Utgiftene har i tilsvarende periode økt med 33 mill.

HamKam i fare

Ingen av klubbene i de øverste ligaene kan ligge i rød sone mer en 36 måneder. HamKam er nå inne i sin 36. måned og står dermed i fare for å miste klubblisensen. Nå har de frem til 31.12.2013 på å rette opp tallene.

-HamKam må komme seg opp i gul sone innen 31. desember ellers kan de miste lisensen, sier lisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, til ABC Nyheter.

I tillegg til «Kamma» ligger Ull/Kisa, Kristiansund og Stabæk i rød sone av Adeccoliga-lagene.

Les flere fotballnyheter her.

Se intervjuet med fotballpresident Yngve Hallén her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus