Trenerne Haglund og Jönsson i tenkeboksen

HVA SKJER?: Trenerne Magnus Haglund (t.v.) fra LSK og Jan Jønsson fra Aalesund er i samtaler med sine klubber om å fortsette trengergjerningene. (Foto: NTB scanpix)
HVA SKJER?: Trenerne Magnus Haglund (t.v.) fra LSK og Jan Jønsson fra Aalesund er i samtaler med sine klubber om å fortsette trengergjerningene. (Foto: NTB scanpix)

De svenske trenerne Magnus Haglund (LSK) og Jan Jönsson (Aalesund) har kontrakter som går ut etter sesongen. Begge er i dialog med klubbene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haglund antyder en avgjørelse innen utgangen av oktober. Jönsson tror at hans fremtid er klar innen neste seriekamp mot Strømsgodset om 14 dager.

– Vi skal snart konkludere. Jeg har ikke bestemt meg ennå, men er i tenkeboksen. Jeg vurderer ulike muligheter. Når det gjelder Lillestrøm og framtiden vil jeg si at laget har vist fin utvikling de fire siste månedene. Vi har bare ett tap på de elleve siste kampene. Det er en god statistikk, sa Magnus Haglund i intervjusonen etter kampslutt på Åråsen.

Han var også klar på en ting:

– De to beste lagene i serien ligger på topp og fortjener å ligge der. Tabellen lyver ikke, sa Haglund.

Les også: Helstad sikret LSK-poeng mot Aalesund

«Veteran»

Jan Jönsson er snart som en «veteran» å regne i norsk fotball. Han kom til Stabæk og rykket opp i 2005. Nå er han i dialog og forhandlinger med AaFK om en forlengelse av kontrakten. Han har som klubbledelsen uttaler innfridd «kvalitetskravet».

– Avstanden til familien og spillerlogistikk. Det er mange faktorer som spiller inn når jeg skal ta den endelige avgjørelsen, sier «Janne» som naturlig nok går for bronsen i serien i år. Avstanden til Viking på tredjeplass er på bare tre poeng.

Fjerdeplass er AaFKs beste plassering til nå.

Gleder seg til godset

Han gleder seg til å ta imot serieleder Strømsgodset i neste serierunde.

– Vi var veldig gode i 2. omgang mot dem på Marienlyst. Det blir en morsom kamp, sier Jönsson som er et ekko av kollega Haglund når det gjelder topplagene SIF og RBK:

– De fortjener å ligge der de gjør.

– Nivået i norsk fotball de siste årene? Mange utlendinger forsvant etter 2008-sesongen da Stabæk vant (Jönsson var trener). Det betød en nivåsenkning på kort sikt. Men det betød også at klubbene måtte satse, og satset, på yngre spillere fra egen stall. Nå er nivået på vei opp igjen, sier Jan Jönsson til NTB.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus