Eliteserien 26. runde Molde - Tromsø 1-0Tromsø ser bunnen nærme seg

Miika Johannes Koppinen (midten) fortviler etter 1-0 scoringen på Aker Stadion søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hardt pressede Tromsø ser nedrykksspøkelset nærme seg etter 0-1-tap borte mot Molde søndag, men Ole Gunnar Solskjær tror klubben redder plassen.

Les detaljert referat fra kampen

I tredje hjemmekamp på rad var det førsteomgangen som la grunnlaget for at Molde beholdt alle tre poengene i Romsdal. Det gjør at et hardtkjempende Tromsø har fem poeng opp til Sandnes Ulf på sikker plass.

– Jeg tror Tromsø klarer seg, for de skal spille flere hjemmekamper der jeg tror de tar poeng. Du kan se det på Steinar, han er entusiastisk, og får det beste ut av gutta sine.

Også Steinar Nilsen er optimist før innspurten.

– Dette var veldig bittert, men slik er det når det butter imot. Da går et skudd via en motspiller og i mål. Jeg synes innsatsen var fantastisk, og vi produserer flere målsjanser. Nå har vi ett fokus, og det er å vinne neste kamp. Da må vi forbedre spillet vårt. Vi har vist god progresjon, sa Nilsen.

Se høydepunktene fra kampen her:

God keepervikar

Det var hjemmelaget som åpnet best i søndagens oppgjør. Allerede etter fire minutter kontret Fredrik Gulbrandsen i sjumilssteg nedover venstresiden, med ballen i beina og Tromsø-forsvaret halsende bak. Den tidligere Lillestrøm-spilleren dro seg innover ved 16-meterboksen og klinket ballen i mål.

Videre i omgangen var det flere sjanser til begge lag. Molde hadde flere avslutninger som strøk stolpene til gjestene, mens Tromsø hadde sin aller største sjanse midtveis, da en klønete Vegard Forren klarerte ballen rett i Morten Moldskred. Sunnmøringen fikk hele banehalvdelen å løpe på. I målet sto imidlertid keepervikar Ole Söderberg godt. Han ble stående lenge, gjorde seg stor og reddet mesterlig skuddet fra Moldskred.

– Vi burde ledet med mer enn 1-0, men når vi ikke dreper kampen med en av våre sjanser er det naturlig at Tromsø slipper til. Vi har heldigvis en klassekeeper som gjorde tre matchvinnende redninger. Jeg har det beste keepermiljøet i Norge, sa Solskjær.

Strøk stolperota

I andre omgang ble det skapt færre sjanser. Det var Tromsø som startet best. I det 57. minuttet stormet høyreback Joshua Pritchard mot Molde-målet og fyrte av et velplassert skudd. Söderberg ble tvunget til å slenge seg langflat og gi ballen til hjørnespark, før Zdenek Ondrasek headet like utenfor på den påfølgende corneren.

Hjemmelaget kom sterkere utover de siste 45 minuttene, hvor de skapte flere halvsjanser. Omgangen bar samtidig preg av at hjemmelaget skulle ha mer kontroll bakover.

I sluttminuttene kom sjansene som perler på en snor. Først fikk innbytter Thomas Drage skikkelig klem på ballen, hvorpå han tvang Söderberg til å gjøre nok en kvalifisert redning.

Like etterpå strøk Hoseth stolperota etter en kontring, før Mats Møller Dæhli avsluttet svakt på en kjempesjanse.