Brann ute av medaljekampen

Christian Gytkjær avgjorde kampen til Haugesunds fordel. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Et tannløst Brann tapte 0-1 hjemme mot Haugesund i fredagens eliteseriekamp i fotball. Medaljekampen virker fortapt. For Haugesund er det motsatt.

Brann – Haugesund 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Christian Gytkjær (76). Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint. Gult kort: Tor Arne Andreassen, Haugesund. Lagene: Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson, Daniel Mojsov, Erdin Demir – Amin Askar, Tomasz Sokolowski, Stephane Diarra Badji, Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 68.) – Erik Huseklepp (Bård Finne fra 68.), Kristoffer Barmen. Haugesund (4-5-1): Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Martin Bjørnbak, Dusan Cvetinovic (Trygve Nygaard fra 28.), David Myrestam – Daniel Bamberg, Tor Arne Andreassen, Joakim Våge Nilsen, Michael Haukås, Umaru Bangura – Christian Gytkjær (Henrik K. Johansen fra 90.).

35 poeng og sju poeng opp til Viking (én kamp mindre spilt) og Haugesund med fire kamper igjen å spille holder ikke.

Haugesund har derimot mulighet til gagns. De har 42 poeng med fire kamper igjen. Det samme som Viking.

Haugesund vant for øvrig sin første kamp på Brann stadion noensinne.

– Seier i Bergen for første gang kjennes bra ut. Dessuten kom den på et bra tidspunkt med tanke på medaljekampen. Vi var gode defensivt og skapte noen sjanser, sa Haugesunds kaptein, Per Morten Kristiansen, til TV 2.

Savn

Brann savnet tydelig Martin Pusic på topp. Østerrikeren sonet for gule kort. Erik Huseklepp er ikke i slag og var ikke i nærheten av å skape noe farlig i Branns angrep.

Brann spilte sin andre 0-0-kamp på rad, og slikt blir det ikke edelt metall av.

I kampen mot Haugesund skapte de ikke en eneste sjanse før pause. Haugesund hadde heller ikke mange. Den største kom på en heading av Michael Haukås i det 43. minutt.

De første 45 minuttene var kjedelige. Begge lag lå i balanse, og det ble omtrent ikke skapt målsjanser.

Brann ble pepet av banen etter de første 45, og det ble de etter ferdigspilte 90 også.

– De var bedre enn oss, og kampen sett under ett vant de vel fortjent, mente Branns kaptein Markus Jonsson.

Målet

Haugesund avsluttet første omgang som det beste laget, og de hadde den første store sjansen etter hvilen også. Den kom ved Tor Arne Andreasen. Brann var sporadisk frampå, men det var Haugesund som fikk hull på byllen. En stikker av en skadeplaget og god Joakim Våge Nilsen fant lagets toppscorer Christian Gytkjær, og dansken bidro med sitt tiende for sesongen. Det var en fortjent ledelse, og den holdt seg kampen ut.

Brann presset mot tampen, men mål ble det ikke til tross for noen brukbare muligheter.

Haugesund har ikke scoret mer enn 33 mål til sammen, men de har heller ikke sluppet inn mer enn 31. Slike tall gir naturlig nok en god tabellsituasjon. 4.-plassen viser at Haugesund igjen er i ferd med å gjennomføre en sterk sesong. Fredagens prestasjon var i hvert fall god. Mannskapet til Jostein Grindhaug gjennomførte en nær prikkfri bortekamp.