Nilsen fikk drømmestart ødelagt

Tromsøs Thomas Kind Bendiksen i duell med Sheriffs Kobi Moyal i Europa-cupkampen mellom Tromsø IL og FC Sheriff på Alfheim stadion torsdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsøs Thomas Kind Bendiksen i duell med Sheriffs Kobi Moyal i Europa-cupkampen mellom Tromsø IL og FC Sheriff på Alfheim stadion torsdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Steinar Nilsen kunne fått en kjempestart som trener i Tromsø, men en scoring av Sheriff Tiraspol på tampen gjorde at det endte 1-1 i torsdagens gruppespillkamp i europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nilsen overtok jobben etter Agnar Christensen tidligere i uken, og han var veldig nær ved å lykkes i første forsøk. Nilsen hadde lagt opp til et 4-4-2-system foran torsdagens kamp, og det viste seg å være et godt trekk.

Zdenek Ondrasek fikk med seg Morten Moldskred på topp, og det var da også Ondrasek som ordnet målet etter 64 minutters spill. Moldskred tok et kjapt frispark til Magnus Andersen, Andersen tok seg til mållinjen og la ballen 45 grader bak til en umarkert Ondrasek som bredsidet ballen i mål.

Da trodde de fleste på hjemmeseier. I hvert fall etter at laget fra Moldova ble redusert til 10 mann bare minutter senere da Melli ble vist det direkte røde kortet.

– Vi tenkte kanskje at ett poeng var bra før kampen, men nå etterpå er det litt skuffende, sa målscorer Ondrasek til CMore.

Uoppmerksom

Det som gjorde at Tromsøs tsjekkiske målscorer var litt misfornøyd skjedde tre minutter før full tid. En ellers god Ruben Kristiansen maktet ikke å klarere, og Ricardinho sørget for at det ble poengdeling.

– Dessverre fikk de en tilfeldig scoring på den ene muligheten mot slutten. Det var synd at ballen datt ned akkurat der. Det er slikt som skjer, sa Tromsø-trener Steinar Nilsen til CMore.

Les også: Full pott for Tottenham.

Tromsøs hovedtrener ut sesongen var likevel ikke en slagen mann. Det som så ut til å bli tre poeng og 2.-plass bak Tottenham i gruppe K, ble ikke det.

– Jeg synes vi fikk en god opplevelse, og jeg synes at guttene presterte bra mot et godt lag. Dette skal vi ta med oss videre, sa Steinar Nilsen.

Sjanser

Tromsø kunne ha tatt ledelsen allerede før pause. Moldskred fikk muligheten etter 18 minutter, men skuddet hans gikk utenfor. Adnan Causevic fikk en god mulighet etter corner da halvtimen var spilt, men headingen gikk så vidt utenfor stolpen. Thomas Drage hadde også et skummel skudd som strøk like utenfor sju minutter før pause.

Lag som sliter har ofte ikke marginene med seg. I fortsettelsen venter flere tøffe kamper for laget som ligger på kvalifiseringsplassen i eliteserien. Med bare ett poeng ned til Hønefoss og to til Sarpsborg står Tromsø i direkte fare for å rykke ned til 1. divisjon.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus