Fredag kan Qatars fotball-VM bli flyttet til vinter

Arrangørene av fotball-VM i 2022 har blitt anklaget for brudd på rettighetene til arbeiderne. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI.
Arrangørene av fotball-VM i 2022 har blitt anklaget for brudd på rettighetene til arbeiderne. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI.

Fotball-VM i Qatar i 2022 kan ikke gå på sommerstid. Det er alle enige i. Allerede fredag kan mesterskapet bli flyttet til vinterhalvåret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal ha et todagers møte i Zürich, og fredag kommer 2022-VM opp til diskusjon.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har i realiteten gått med på å flytte mesterskapet om ni år, men presidenten, Michel Platini, sier at flere avklaringer og diskusjoner er nødvendig for å få alle brikker på plass.

Det er den intense heten i Qatar i juni og juli, da fotball-VM tradisjonelt arrangeres, som skaper problemer. Mesterskapet må gå på en annen tid av året. Mange vil at mesterskapet skal gå i november og være ferdigspilt til jul, mens andre går inn for at det spilles i april.

Les også: 4,5 mill billetter bestilt til fotball-VM i Brasil.

At det også er vinter-OL i februar i 2022 gjør situasjonen problematisk for FIFA-styret, men de mektige herrer i fotballens øverste organ må også ta hensyn til de nasjonale ligaene, særlig i Europa.

Joseph Blatter, presidenten i FIFA, ønsker at mesterskapet spilles i november og desember, mens Platini går inn for januar. Uansett hva de høye herrer kommer fram til vil VM på denne tiden av året kreve omfattende endringer i seriespillet i en rekke land. Også mesterligaen blir rammet i Europa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus