Ronaldo og Di María senket Solbakkens elever

Cristiano Ronaldo scoret to mål mot Ståle Solbakkens FC København. Foto: EPA/JAVIER LIZON.

FC København kjempet godt, men noen glimt av spansk klassefotball ødela poengsjansen i Madrid. Cristiano Ronaldo og Angel Di María scoret to ganger hver i Reals 4-0-seier.

Håpet levde i en times tid for de danske løvene, men deretter var det stopp i onsdagens mesterligakamp. Real scoret to ganger på seks minutter, og FCK-kreftene tok etter hvert slutt.

Spanjolene gikk i garderoben til pipekonsert etter ikke å ha imponert i første omgang. De hadde likevel med seg en 1-0-ledelse. I det 21. minuttet scoret Ronaldo sitt 55. mesterligamål i sin 100. kamp i den gjeve turneringen. Han plasserte seg lurt ved bakre stolpe og headet innlegget fra Marcelo forbi Johan Wiland.

Solbakkens menn var svært nær en utligning fem minutter før hvilen. Nicolai Jørgensen, som scoret mot Juventus sist, sendte ballen mot mål, men der sto Luka Modric på streken og avverget for det spanske storlaget.

Overlegne

Real spilte FCK lave i annen omgang, og Ronaldo lyktes igjen i det 65. minuttet. Da hadde han nettopp satt et frispark like over Wilands tverrligger. Angrepet minuttet etterpå var et kunststykke: Karim Benzema flikket ballen med hælen til Ángel Di María. Argentineren slo inn med en frekk Erik Nevland-variant fra siden, og Ronaldo fikk en enkel jobb med å styre inn sin andre scoring med hodet.

70 minutter var spilt da Di María fikk score selv. Han fikk ballen fra Pepe, forserte framover og dunket den i lengste hjørne fra 17 meter. Noe heldig var midtbanemannen siden dommeren ikke valgte å avblåse en offsideplassert Ronaldo som sperret for FCK-forsvarer Ragnar Sigurdsson.

Resten av kampen slo vertene nærmest leir rundt danskenes 16-meter. Solbakkens & co. skal ha for forsøket, men må innse at Real Madrid er en del hakk bedre. Di María fjernet all tvil om hvor seieren skulle gå da han satte inn 4-0-målet i tilleggstiden.

Juve uten seier

Mye tyder på at Real Madrid får en lett vei videre fra gruppespillet. Juventus står med fattige to poeng i årets mesterliga etter bare å ha klart 2-2 hjemme mot Galatasaray onsdag.

Gjestene ledet lenge i Roberto Mancinis trenerdebut for klubben. Didier Drogba scoret 1-0-målet i det 36. minuttet.

Det siste kvarteret tok kampen fyr. Arturo Vidal utlignet fra straffemerket etter 77 minutter før Fabio Quagliarella ga «Den gamle dame» ledelsen ni minutter senere.

Umut Bulut ville ikke være med på et nytt Galatasaray-tap. Kun minuttet etter Quagliarellas scoring gjorde han 2-2 på pasning fra Drogba.