Wenger hyller Özil

ÅPNET MÅLKONTOEN: Mesut Özil puttet sitt første for sin nye klubb på tirsdag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez.
ÅPNET MÅLKONTOEN: Mesut Özil puttet sitt første for sin nye klubb på tirsdag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez.

Mesut Özil har gitt Arsenal et skikkelig løft. Manager Arsène Wenger er full av lovord om sin nye stjernespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-klubben punget ut over 400 millioner kroner (42,5 millioner pund) for å hente Özil fra Real Madrid, og tyskeren har slått til umiddelbart i Arsenal-trøyen.

Wenger er svært fornøyd med det han har sett så langt av Özil. Han har lenge vært en fan av playmakeren.

– Jeg synes han var svært god i Real, og vi var heldige som fikk ham. Han liker å spille, og han har funnet seg til rette svært raskt. Han kom i en periode da vi gjorde det bra, og det har gjort det lettere, sier Wenger.

Formsterke

Den franske manageren fikk kjørt seg etter tapet for Aston Villa i sesongåpningen, men siden har Arsenal vist solid form. Laget topper Premier League og har vunnet begge sine kamper i mesterligaen. Det skal Özil ha sin del av æren for, mener Wenger.

– Vi fikk mye kritikk i sesongstarten, og nå er jeg litt forsiktig med å bli altfor ivrig. Men han (Özil) ga alle i klubben et løft og tro. Tro er en del av suksess, sier Arsenal-sjefen.

Scoring

I tirsdagens mesterligakamp mot Napoli var Özil sentral.

Les mer om den kampen her: Arsenal rundspilte Napoli

Han ga hjemmelaget ledelsen og hadde målgivende pasning på Olivier Girouds scoring. Begge målene kom i løpet av kampens første kvarter.

– Det var en strålende første omgang av Özil. Jeg satt bare og nøt det, sa Wenger etter 2-0-seieren.

Arsenal leder gruppe F tre poeng foran Napoli og Borussia Dortmund. Sistnevnte slo Marseille 3-0. Det franske laget har tapt begge sine kamper.

– Gruppen ser svært jevn ut, og nøkkelkampen blir mot Dortmund her (22. oktober). Det blir også vanskelig borte mot Napoli, mener Wenger.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus