Formsterke Arsenal dundret videre

Aaron Ramsey, Mesut Özil og Olivier Giroud er blitt en gylden trio for Arsenal-manager Arsène Wenger. Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix.
Aaron Ramsey, Mesut Özil og Olivier Giroud er blitt en gylden trio for Arsenal-manager Arsène Wenger. Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix.

Arsenal serverte hjemmepublikummet flott angrepsfotball da Napoli ble slått 2-0 i mesterligaen tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har Arsène Wengers gutter innledet sesongen med tabelltopp i Premier League og to strake mesterligaseirer. Som tidligere i sesongen var Aaron Ramsey og Mesut Özil toneangivende for rødtrøyene.

1-0-målet mot Napoli kom også etter kombinasjon mellom de to midtbanespillerne. Først var Olivier Giroud sterk da han holdt på ballen og flikket videre til en fremadstormende Ramsey i det åttende minuttet. Waliseren slo et smart innlegg mot Özil, som dunket ballen inn ved stolpen fra kanten av 16-meteren.

Før kvarteret var spilt doblet Giroud ledelsen etter det som allerede er blitt et varemerke-angrep for vertene. Özil dro seg innover i banen og fant franskmannen, som fra kort hold banket ballen i mål.

Les også: Atletico snudde borte mot Porto.

God kontroll

Den nevnte trioen var sentral også utover i omgangen. Ramsey viste tydelig at han har spilt på seg selvtillit i sesonginnledningen. Han fikk to sjanser til å øke ledelsen før sidebytte, men Raúl Albiol og keeper José Reina var på vakt for italienerne.

Et noe tafatt Napoli måtte klare seg uten en skadeplaget Gonzalo Higuaín på topp. Det kunne se ut som trener Rafa Benítez savnet mannen som har scoret tre mål så langt i Serie A-sesongen.

De siste minuttene ble nærmest en transportetappe for et Arsenal-lag som hadde god kontroll. Laget topper mesterligaens gruppe B etter seierne over Napoli og Marseille.

Les også: Atletico snudde borte mot Porto.

Dortmund slo tilbake

Borussia Dortmund fikk på sin side oppreisning for 1-2-tapet i Napoli sist da Marseille gjestet tyskerne i annen runde. Robert Lewandowski er i målform om dagen og viste det til gagns også i tirsdagens kamp.

18 minutter var spilt da polakken sendte Dortmund i ledelsen på pasning fra Erik Durm etter en kontring. Lewandowski trygget også seieren for forrige sesongs mesterligafinalist fra straffemerket drøye 10 minutter før slutt.

Mellom angriperens scoringer gjorde Marco Reus 2-0. Marseille har fått en fryktelig start på gruppespillet med to strake tap.

Les også: Ramires-dobbel i kontrollert Chelsea-seier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus