Steinar Nilsen tar over Tromsø

Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt utgjør Tromsøs nye trenerteam etter at Agnar Christensen fikk sparken fra den nedrykkstruede klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreleder Bjørn Nilsen bekrefter overfor NTB at Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt skal jobbe sammen i trenerteam ut sesongen.

Nilsen er klubbens nye hovedtrener, mens Rushfeldt blir hans assistent.

Den nyutnevnte treneren sa på pressekonferansen at han ikke tenker lenger enn inneværende sesong.

– 2014 virker veldig langt fram i tid, sa han.

Steinar Nilsen var Tromsø-trener fra 2005 til 2008. Da gikk han til Brann, men ble sparket etter bare halvannet år i jobben.

Overtok etter Høgmo

Christensen er den første treneren i årets eliteserie som får sparken.

Han ble forfremmet fra assistent- til hovedtrener foran årets sesong. Da overtok han etter Per-Mathias Høgmo. Christensen hadde kontrakt ut neste sesong.

– På bakgrunn av klubbens utfordrende tabellsituasjon har Agnar Christensen og Tromsø IL i dag kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet mellom partene, skriver TIL i en pressemelding, som er underskrevet av styreleder Bjørn Nilsen og administrerende direktør Vegard Berg-Johansen.

Sliter

Søndag tapte Tromsø 2-3 hjemme mot Start. TIL har tatt kun seks poeng på sine tolv siste kamper og sliter i bunnen av eliteserien.

Laget ligger på kvalifiseringsplass og er kun ett poeng foran Hønefoss, som ligger under streken. Opp til trygg plass skiller det fire poeng.

– Tromsø IL vil uttrykke stor takknemlighet for den jobben Agnar Christensen har gjort gjennom åtte år i klubben, og det han har tilført klubben både som assistenttrener og hovedtrener. Partene takker for samarbeidet og ønsker hverandre lykke til videre med nye utfordringer, heter det i pressemeldingen

Nilsen overtar?

Nylig ble Steinar Nilsen hentet inn som assistenttrener. Han har tidligere vært hovedtrener i klubben, og det er ventet at han overtar ansvaret igjen.

Tromsø får besøk av Sheriff Tiraspol fra Moldova i europaligaen torsdag. I helgen er det bortekamp mot Molde i eliteserien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus