Solbakken nedprioriterer ikke mesterligaen

Ståle Solbakken nedprioriterer ikke Champions League ovenfor serien. Foto: AFP PHOTO /Scanpix DENMARK / Jens Noergaard Larsen.
Ståle Solbakken nedprioriterer ikke Champions League ovenfor serien. Foto: AFP PHOTO /Scanpix DENMARK / Jens Noergaard Larsen.

FC København har tatt steg under Ståle Solbakken, men er fortsatt dypt inne i bunnstriden i Danmark. Han sier laget uansett skal gi alt mot Real Madrid onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To seirer, to uavgjorte og ett tap. Det er fasiten etter Ståle Solbakkens første fem seriekamper siden returen til FC København.

Ingen dårlig statistikk, men takket være FCKs elendige sesongstart er laget fortsatt begravet i bunnstriden i den danske superligaen.

I helgen hadde laget sjansen til å klatre opp rundt midt på tabellen, men røk på et forsmedelig tap for Brøndby. Tapet betyr at de ligger nest sist i serien.

Rystet Juventus

Onsdag kveld får Solbakken og klubben et glamorøst avbrekk fra slitet i den hjemlige serien.

Da står giganten Real Madrid på motsatt banehalvdel i mesterligaen. Et godt resultat i den spanske hovedstaden er lite realistisk, men vil være gull verdt for klubben.

Dansk presse har spekulert i at FCK vil nedprioritere turneringen for å være mest mulig skjerpet til seriekampene.

Det avviser den norske treneren på det sterkeste.

– Mesterligaen blir ikke nedprioritert. Vi vil gi alt, uansett om det er en turnering, ligaen eller noe annet, sier han.

Ståles menn har også fått en god start på gruppespillet i mesterligaen.

For to uker siden rystet de den regjerende italienske seriemesteren Juventus i Parken i København.

De ledet lenge mot storklubben, men Juventus reddet til slutt 1-1.

Likevel var det et uventet poeng, og med tyrkiske Galatasarays braktap for Real Madrid er det grunn til å håpe på å sikre plass i europaligaen ved å bli nummer tre i gruppen.

– Historisk tabbe

Og det er et Real i en minikrise som tar imot FCK i Madrid onsdag.

Laget tapte for byrival Atlético Madrid i helgen og er allerede akterutseilt bak serieleder Barcelona.

Den spanske avisen Marca skriver tirsdag at klubbpresident Florentino Pérez og direktør José Angel Sanchez hadde en møte med trener Carlo Ancelotti mandag kveld.

Avisen mener å vite at de ga ham støtte under møtet, men det er sjelden godt nytt for en Real-trener å måtte stille i møte med klubbledelsen så tidlig i regjeringstiden.

Marca har kritisert klubben kraftig i det siste, og har blant annet kalt salget av Mesut Özil til Arsenal for «en historisk tabbe».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus