Everton i tetstriden med sterk hjemmeseier

Romelu Lukaku scoret to ganger da Everton rundspilte Newcastle på hjemmebane mandag. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

Newcastles håpløse forsvarsspill banet vei for Everton mandag kveld. Romelu Lukaku scoret to ganger i 3-2-seieren som sendte klubben opp til 4.-plass i Premier League.

Belgieren fikk en upåklagelig hjemmedebut for Liverpool-laget. Allerede i det femte minuttet ble det nettsus for vertenes kraftspiss. Kevin Mirallas slo inn fra høyre, og en umarkert Lukaku kunne dytte inn 1-0 via beinet til keeper Tim Krul.

I det 25. minuttet inntok angriperen servitørrollen da 19-åringen Ross Barkley scoret sitt annet mål for sesongen. Lukaku stakk lekkert til midtbanemannen, som like vakkert satte inn 2-0-målet.

Mer trøbbel ventet for gjestene fra Newcastle. Forsvaret klarte ikke å få kontroll på Tim Howards utspill. Krul bommet på ballen i duell med Lukaku, og dermed kunne den innleide Chelsea-spissen nærmest rusle ballen inn til tremålsledelse.

Bare nesten

Plutselig og uventet fikk Newcastle en redusering fem minutter ut i annen omgang. Yohan Cabaye fikk ballen fra Yoan Gouffran, tok et steg til siden og sendte ballen opp i krysset som om han aldri skulle gjort annet. Baklengsmålet var Evertons første på eget gress for sesongen.

Det skulle ta en stund for Newcastle klarte legge skikkelig press på vertene. To minutter før slutt var Loic Remy sterk i feltet og kranglet ballen forbi Howard, men da var det for sent for bortelaget. Lukaku og lagkameratene kunne juble for tre poeng.

Etter seks kamper er Everton eneste ubeseirede lag i Premier League med tre seirer og tre uavgjorte. Kun Arsenal (15), Liverpool (13) og Tottenham (13) har tatt flere poeng.