Bodø/Glimt sikret opprykket på hjemmebane

Bodø/Glimt sikret opprykk i dagens kamp mot Vard Haugesund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Bodø/Glimt sikret opprykk i dagens kamp mot Vard Haugesund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 1-0-seier over Vard Haugesund på Aspmyra kunne Bodø/Glimt juble for eliteseriespill neste sesong. Tilhengerne bidro til at Glimt-heltene ble feiret skikkelig etter den 13. strake hjemmeseieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trener Jan Halvor Halvorsen beskrev det kanskje best av alle i seiersintervjuet med TV 2:

– Det er nydelig. Det er 4000 tilskuere, fantastisk stemning, raketter og opprykk fem kamper før slutt, gliste han.

Med fem runder igjen i 1. divisjon har nordlendingene 17 poengs klaring til 3.-plasserte Hødd. To lag rykker direkte opp, og dermed er Glimt tilbake på norsk fotballs øverste nivå for første gang siden 2009.

– Det føles veldig godt. Vi har visst at det var klart ganske lenge, men det var deilig å få all teori ut av verden. Det har vært en fantastisk sesong, sa Glimt-veteranen Christian Berg.

Godt nok

Han og lagkameratene måtte tåle en tøff hjemmekamp mot nedrykkstruede Vard Haugesund mandag kveld. Glimt-keeper Viktor Noring måtte varte opp med solide redninger ved et par anledninger, og i det offensive fungerte det ikke optimalt for gultrøyene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Follo unngikk konkurs.

– Vi gjorde ingen god kamp. I annen omgang var det enda mer slurv enn i første. Det var unødvendig, men vi vant. Vi har spilt nok gode kamper tidligere i år, sa Berg.

Det avgjørende målet kom da kapteinen spilte igjennom Dane Richards i det 36. minuttet. Angriperen parkerte Vard-forsvaret og satte kontrollert inn kampens eneste mål.

Lykkelig toppscorer

Bodø/Glimt går mot en historisk seiersmargin i 1. divisjon. Rekorden har Odd, som hadde elleve poeng ned til toer Skeid i 1998.

3968 tilskuere hadde møtt opp på Aspmyra for å se hjemmelaget sikre opprykket mandag. For dem varer nok festen ut i de små timer.

Storscoreren Abdurahim Laajab har bidratt med 15 fulltreffere for den eliteserieklare klubben i år. Etter mandagens seier slet han med å sette ord på følelsene.

– Det går ikke an å beskrive. Det er følelser og ren lykke. Helt fantastisk. Vi har jobbet for dette i hele år, og det er fantastisk å klare det fem kamper før slutt, sa han.