Mancini klar for Galatasaray

Roberto Mancini blir trener for Didier Drogba og Co. Foto: AP Photo/Jon Super.
Roberto Mancini blir trener for Didier Drogba og Co. Foto: AP Photo/Jon Super.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den italienske fotballtreneren Roberto Mancini (48) har undertegnet en treårskontrakt med tyrkiske Galatasaray.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italieneren erstatter Fatih Terim og får en knalltøff debut. Onsdag møter Galatasaray hans landsmenn i Juventus på bortebane i mesterligaen.

– Jeg er veldig glad for å komme til en stor klubb som Galatasaray. Jeg har valgt å slutte meg til en flott gjeng. Kampen mellom Galatasaray og Juventus blir hyggelig, sa Mancini etter ansettelsen ifølge UEFA.com.

Det ble søndag kjent at den tidligere Manchester City-sjefen var i forhandlinger med tyrkerne. Mandag kveld bekreftet Galatasaray på sitt nettsted at en avtale er i boks.

Godt betalt

Klubben har avslørt at den karismatiske treneren vil tjene 28,5 millioner kroner (3,5 millioner euro) for resten av 2013/14-sesongen. De neste to sesongene vil han få betalt 37 millioner kroner pluss bonuser.

Mancini har vært arbeidsledig siden han fikk sparken av Manchester City i mai. I 2012 ledet han blåtøyene til klubbens første ligatittel på 44 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har Mancini hatt suksess som trener i Inter. Han spilte en mengde kamper for lag som Sampdoria og Lazio og fikk også med seg 36 A-landskamper for Italia.

Svak sesongåpning

Galatasaray sparket trener Fatih Terim forrige uke. Han ble fjernet av styret fordi han nektet å godta en kontraktsforlengelse.

Istanbul-klubben har hatt en svak sesongstart i Tyrkia. Fra fem ligakamper er det kun blitt sju poeng. I tillegg tapte klubben 1-6 hjemme for Real Madrid i mesterligaen forrige uke.

Det er annen gang Mancini erstatter Terim. Han tok over for mannen som fortsatt er tyrkisk landslagssjef i Fiorentina i 2001.