Tre nye fjes får sjansen av Høgmo

Ola Kamara er en av de tre nye i landslagstroppen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Ola Kamara er en av de tre nye i landslagstroppen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen små overraskelser ble det da Per-Mathias Høgmo tok ut sin første A-landslagstropp. Kenneth Høie, Ola Kamara og Martin Linnes er alle aktuelle mot Slovenia og Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I teorien lever fortsatt Norges VM-håp før de to siste kvalifiseringskampene.

Mandag presenterte Høgmo det foreløpige uttaket på 21 spillere på Ullevaal stadion. I tillegg til Molde-keeper Ørjan Nyland, som tidligere har vært i troppen uten å spille, hadde han funnet plass til tre debutanter.

– Som dere vet er det jevnt på noen plasser, men jeg har tatt ut de 21 spillerne jeg synes er best. I tillegg vil vi vurdere å ta ut en venstreback og en offensiv spiller nærmere kampene, sa Høgmo.

Les også: Høgmo tok ut tre debutanter.

Spennende

Høie, Kamara og Linnes er alle formspillere som har prestert bra i klubblagene sine den siste tiden. Den nye landslagssjefen ga følgende grunner til at han har gitt trioen sjansen:

– Linnes er ung, men har kompetansen som skal til for å prege en fotballkamp. Han er hurtig, offensiv, bra én mot én og i full utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kamara har spisskompetanse som målscorer. Det skal bli spennende å se ham blant de beste.

– Høie er en solid og stabil keeper som står for Allsvenskans beste lag, smilte Høgmo, som er Høies trener i Djurgården.

Les også: By Rise ikke bitter etter å ha mistet jobben.

Motivert

Tiden til bortekampen mot Slovenia er ikke lang. Høgmo fortalte at han gleder seg stort til å møte landslagsguttene når de samles mandag neste uke.

– Først og fremst gleder jeg meg veldig til å treffe laget og støtteapparatet. Det har gått fort i svingene, men jeg skal bruke den neste uken til å kartlegge motstanderne våre og få sett spillerne nøye.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En del av spillerne kjenner jeg gått fra før. Flere av dem har jeg hatt i klubb- og U-landslag, sa 53-åringen.

Se Høgmo snakke om de tre debutantene her:

Hedenstad ønsket

Han la til at samtlige spillere i troppen er aktuelle for startoppstillingene i de neste kampene. Ifølge Høgmo var det også flere navn som banket på landslagsdøra. En type han savnet var den skadde Freiburg-proffen Vegar Eggen Hedenstad.

– Jeg skulle gjerne sett at Hedenstad var skadefri. Han ville vært en spennende spiller på venstrebacken. Jeg skal bruke tid på å kartlegge den posisjonen spesielt.

Norge møter Slovenia i Maribor 11. oktober, mens Island kommer på besøk på Ullevaal stadion fire dager senere.