Morgan Andersen anker til lagmannsretten

Andersen krever erstatning fra Aftenposten etter påståtte ærekrenkelser. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Andersen krever erstatning fra Aftenposten etter påståtte ærekrenkelser. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Morgen Andersen gikk til sak mot Aftenposten, men tapte og ble idømt sakskostnader på vel 475.000 kroner. Nå tar han saken videre til lagmannsretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tvisten som allerede har vært gjennom en runde i Oslo tingrett, oppsto mot slutten av 2011. Aftenposten skrev at Andersen hadde inngått en avtale om spilleren Abgar Barsom et par år tidligere.

På det tidspunktet var Morgen Andersen leder i Fredrikstad Fotballklubb (FFK). Aftenposten skrev at avtalen med Barsom skulle ligne på en avtale der klubben allerede var mistenkt for skatteunndragelse.

Tittelen til Aftenposten var «Ny millionutbetaling granskes». Dette fikk Andersen til å føle seg voldsomt injuriert. Han krevde 3.778.000 kroner av Aftenposten for tap, framtidige tap og oppreisning.

Les også: Morgan Andersen anmelder politiet.

Før saken kom på trykk hadde Aftenposten forsøkt å oppnå kontakt med Andersen uten å lykkes i dette.

Tingretten frikjente Aftenposten. Samtidig ble Andersen dømt til å betale avisens sakskostnader på 476.935 kroner. Straks dommen var falt varslet Andersens advokat, Rune Gaustad, at saken ville bli anket.

Gaustad påstår at artikkelen i Aftenposten som er sakens kjerne, har vært en katastrofe for Morgan Andersen. Han har vært nær ved å miste gård og grunn.