Eliteserien, runde 25, Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2Rosenborg gjenvant tabelltoppen

Aaron Samuel scoret på straffe rett før pause, men det holdt ikke. Rosenborg vant og tok tilbake tabelltoppen. (FOTO: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix)

Rosenborg viste mestertakter da laget snudde kampen og slo Sarpsborg 2-1 i eliteserien søndag.

Sarpsborg – Rosenborg 1-2 (1-0)

4823 tilskuere

Mål: 1-0 Aaron Samuel (str. 43), 1-1 John Chibuike (72), 1-2 Pål André Helland (74).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: John Chibuike, Ole Kristian Selnæs, Rosenborg.

Sarpsborg (4-5-1): Duwayne Kerr – Claes Kronberg, Ole Chr. Heieren Hansen, Derek Decamps, Jeremy Berthod – Gudmundur Thorarinsson, Olav Øby (Thorarinn Ingi Valdimarsson fra 78.), Martin Wiig (Berat Jusufi fra 82.), Steffen Ernemann, Mohamed Elyounoussi – Aaron Samuel (Magnus Sylling Olsen fra 78.).

Rosenborg (4-3-3): Daniel Örlund – Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin – Jonas Svensson (Pål André Helland fra 68.), Mike L. Jensen, Daniel Berntsen (Ole Kristian Selnæs fra 56.) – Tobias Mikkelsen, Nicki Bille Nielsen, John Chibuike (Jørgen Skjelvik fra 82.).

To kjappe scoringer fra John Chibuike og Pål Andre Helland i annen omgang gjorde at Rosenborg til slutt kunne juble for tre poeng. Aaron Samuel hadde gitt Sarpsborg ledelsen før pause på et omdiskutert straffespark.

Les detaljert referat fra kampen

Det ble likevel en fortjent og viktig trepoenger for Rosenborg.

I en hektisk første omgang var det Rosenborg som startet klart best og burde ledet. Nærmest scoring var Chibuike, som satte en heading i tverrliggeren i det 26. minuttet. I tillegg hadde Stefan Strandberg, Jonas Svensson og Tore Reginiussen gode muligheter for bortelaget.

Snytt for straffe?

Etter halvtimen ble hjemmelaget sannsynligvis snytt for et straffespark da Strandberg la Samuel i bakken. Men det ga ingen reaksjon fra kampens dommer Tommy Skjerven. Fire minutter før pause pekte dog Skjerven på straffemerket da han mente at ballen traff armen til Strandberg.

TV-bildene viste at det trolig var feil, men det brydde ikke Samuel seg om. Han ga hjemmelaget 1-0.

Rosenborg presset stort sett hele annen omgang, men det varte og rakk før laget spilte seg fram til de største sjansene. Sarpsborg forsvarte seg heroisk, men etter hvert var det tydelig at kreftene begynte å ebbe ut.

Etter 71 minutter mistet hjemmelaget ballen helt upresset på vei framover, og sekunder senere var det balanse i regnskapet.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

John Chibuike spaserte ballen i åpent mål etter innlegg fra Nicki Bille Nielsen.

Pål Andre Helland hadde like før kommet inn fra innbytterbenken. Før jubelen hadde stilnet etter utligningen fikk han stå helt umarkert på straffemerket og banket ballen i mål.

Sarpsborg virket utslått, men Rosenborg var heldig som ikke mistet seieren på tampen da Derek Decamps headet en corner i tverrliggeren.

Spenning

Med bare fem runder igjen er det uhyre spennende i eliteserien. Rosenborg kloret seg fast på tabelltoppen, men Strømsgodset jager bare to poeng bak. Hønefoss kommer til Lerkendal i neste runde før Rosenborg tar turen til Kristiansand og Start runden deretter.

Sarpsborg ligger fortsatt nederst på tabellen, men har god kontakt med lagene foran seg. Til tross for tapet, var det mye positivt å ta med seg videre fra dagens kamp for vertene. Start borte og Brann hjemme venter for sarpingene i de to neste rundene.