Odd vant etter høydramatiske sluttminutter

Vålerengas Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm og André Muri under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga - Odd på Ullevaal Stadion søndag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Odd så ut til å ha rotet bort seieren etter et sent baklengsmål, men innbytter Sverre Krogsgård ordnet 2-1 borte mot Vålerenga på overtid i eliteserien søndag.

Vålerenga – Odd 1-2 (0-0)

7798 tilskuere

Mål: 0-1 Elbasan Rashani (66), 1-1 Bojan Zajic (90), 1-2 Snorre Krogsgård (90).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Elbasan Rashani, Håvard Storbæk, Odd.

Lagene:

Vålerenga (4-2-3-1): Gudmund T. Kongshavn – Joseph Baffo, André Muri, Giancarlo Gonzalez, Jan Lecjaks (Joachim Thomassen fra 62.) – Christian Grindheim, Kristofer Hæstad – Morten Berre, Fitim Kastrati (Diego Calvo fra 46.), Daniel Fredheim Holm – Torgeir Børven (Bojan Zajic fra 72.).

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Lars Kristian Eriksen, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard – Jone Samuelsen, Fredrik O. Jensen, Håvard Storbæk – Ole Jørgen Halvorsen (Snorre Krogsgård fra 86.), Frode Johnsen, Elbasan Rashani (Herolind Shala fra 80.).

VIF hadde akkurat utlignet etter en frisparkperle fra Bojan Zajic da Krogsgård ved bakerste stolpe satte inn vinnermålet for gjestene. 22-åringen scoret etter et hodestøt fra spissveteranen Frode Johnsen.

Les detaljert minutt-for-minutt-referat fra kampen

Krogsgård hadde bare vært på banen litt over fire minutter, men ble helt avgjørende for Odd.

– Det var surrealistisk å score. Jeg skjønte egentlig ikke helt hva som skjedde, men jeg bare klinket til. Deilig å bli matchvinner, sa Krogsgård etter seieren.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var oppgitt over frisparket Vålerenga fikk i siste ordinære spilleminutt. Zajic benyttet muligheten til å gjøre 1-1.

– Det var en forferdelig urettferdig utligning, men samtidig var det et frispark som vi skulle ha hatt. Etterpå måtte jeg «coache» laget for at vi ikke skulle tape kampen. For å være ærlig så jeg ikke Krogsgård score, fordi jeg var opptatt av balansen i laget, sa Fagermo, som mente laget hans fortjente seieren.

Godt angrep

Odd tok ledelsen halvveis ut i annen omgang etter et glitrende angrep. Ole Jørgen Halvorsen slo en vektet pasning til Elbasan Rashani, som vippet ballen elegant over keeper Gudmund Kongshavn og i nettet.

20-åringen valgte å feire målet foran Vålerengas supportere i Klanen. Dommer Kristoffer Helgerud svarte med å gi Odds unggutt gult kort. Det gjør at Rashani må stå over neste seriekamp hjemme mot Sogndal.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Det var lenge svært sparsomt med fotballunderholdning for de 7798 frammøtte på Ullevaal søndag kveld. Hjemmepublikummet lot seg frustrere over et blekt Vålerenga-lag. I annen omgang hadde vertene knapt en eneste målsjanse, men Zajic så ut til å redde ett viktig poeng.

– Amatøraften

Kjetil Rekdal var tydelig irritert over måten VIF spilte på etter utligningen.

– Det var amatørmessig. Vi spilte riktignok en svak annen omgang, men vi klarte å utligne. I den situasjonen som vi er i, må du være klok og kynisk. Å gi bort ballen og være så åpne to minutter på overtid, er amatøraften av verste sort. Dette er tøft å svelge, sa Rekdal.

Seieren sendte Odd forbi Vålerenga på tabellen. Skien-laget står med 32 poeng med fem serierunder igjen.

Vålerenga har fortsatt en jobb igjen for å unngå en nervepirrende nedrykksstrid på tampen av sesongen. Rekdals menn har 30 poeng.