Eliteserien, runde 25, Sandnes Ulf - Lillestrøm 1-1LSK tok poeng i siste spilleminutt

VEL FORLIKT: Poengdeling mellom rogalendingene i blått og østlendingene i gult. (Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix)

Steinthor Thorsteinsson sendte Sandnes Ulf tidlig i ledelsen mot Lillestrøm søndag, men Erik Mjelde headet inn utligningen i siste spilleminutt.

Sandnes Ulf – Lillestrøm 1-1 (1-0)

3100 tilskuere

Mål: 1-0 Steinthor Thorsteinsson (23), 1-1 Bjørn Helge Riise (90).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Petter Vaagan Moen, Johan Andersson, Lillestrøm.

Sandnes Ulf (4-4-2): Aslak Falch – Edier Frejd, Milos Mihajlov, Vegard Aanestad, Kenneth Sola – Aksel Berget Skjølsvik, Steven Lennon, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Fredrik Torsteinbø (Nemanja Jovanovic fra 68.), Henrik Furebotn (Johnny Lundberg fra 90.).

Lillestrøm (4-4-1-1): Kenneth Udjus – Fredrik Stoor, Anders Østli, Frode Kippe, Stian Ringstad – Bjørn Helge Riise, Johan Andersson, Ohi Omoijuanfo (Moryke Fofana fra 46.), Palmi Rafn Palmason – Erling Knudtzon (Thorstein Helstad fra 56.) – Petter Vaagan Moen (Erik Mjelde fra 72.).

Mjelde erstattet Petter Vaagan Moen med 18 minutter igjen på kampuret. Spilleren som gikk ut har denne sesongen tegnet seg for flere scoringer, men byttet var absolutt ikke så dumt.

Les detaljert referat fra kampen

– Vi setter inn spillere i løpet av kampen som er villige til å bidra. Det er bra, sa Magnus Haglund til C More etter kampen.

Den tidligere Brann-spilleren satte hodet på et fint innlegg fra Bjørn Helge Riise i det ordinær tid var i ferd med å renne ut. Ballen gikk i nettet og stillingen var 1-1. En utligning som absolutt ikke var ufortjent.

– Det er veldig surt når målet kommer så sent i kampen. Vi har noen gode overganger, som vi bør sette. Når vi ikke gjør det, får vi være fornøyde med ett poeng, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til C More.

En omgang hver

Kampen i Sandnes åpnet tamt. Etter om lag et kvarters spill løsnet det likevel for vertene. Flere store målsjanser ble skapt, deriblant fra Steinthor Thorsteinsson. Etter 23 minutter fikk islendingen endelig lønn for strevet.

Et lekkert angrep fra vertene ble avsluttet av Thorsteinsson via tverrliggeren og i mål. Det var hans femte eliteseriescoring i år.

Vertene var best inn mot hvilen, men over i annen omgang var det et helt annet kampbilde.

– Vi gjør en dårlig første omgang, men en god annen. Det er svært fortjent at vi til slutt får en utligning, sa Haglund.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Ikke trygge

Lillestrøm ligger med poenget i Sandnes et stykke utenfor den verste bunnstriden. Verre stilt er det med Sandnes Ulf, som fortsatt har blant andre Sarpsborg 08 jagende hakk i hæl.

At Viking venter Sandnes Ulf neste helg skremmer ikke rogalendingenes Thorsteinsson.

– Vi må være fokusert på å vinne alle kamper. Alle kamper er viktige, uansett om det er Viking eller andre. Jeg har troen på seier foran alle kamper, sa han til TV 2 etter kampslutt mot Lillestrøm.

Etter Viking på bortebane venter Odd (hjemme), Sogndal (borte), Brann (hjemme) og Vålerenga (borte) for Asle Andersens menn.