Martinez forsvarer Newcastle

HØFLIG: Roberto Martinez tar mandagens motstander i forsvar. (FOTO: AP Photo / NTB Scanpix)
HØFLIG: Roberto Martinez tar mandagens motstander i forsvar. (FOTO: AP Photo / NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Newcastle har fått kritikk etter at det bare klarte å styrke laget med spissen Loic Remy i sommer. Everton-manager Roberto Martinez mener kritikken er uberettiget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Newcastle hadde en vanskelig sesong i fjor, og var lenge med i nedrykksstriden.

Det var i sterk kontrast med sesongen før. Da var de med i kampen om en mesterligaplass, men i fjor gikk det meste galt for klubben var nordøst.

I sommer ansatte klubben tidligere manager Joe Kinnear som sportsdirektør, og han la selv mye vekt på hva slags spillere han kunne lokke til klubben.

Da overgangsvinduet stengte 2. september hadde klubben bare klart å hente den franske spissen Loic Remy fra Queens Park Rangers på lån.

– Et sirkus

Det har gitt kritikerne vann på mølla, men Everton-manager Roberto Martinez tar Newcastle i forsvar.

Everton møter Newcastle i serien mandag.

– Som jeg har sagt mange ganger, så er overgangsvinduet et sirkus som kan gi en inntrykk av hva et lag mangler. De hentet Remy tidlig, og etter det kjøpte de ingen. Realiteten er at stallen deres har vært sterk siden januar, sier Martinez.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han trekker spesielt fram Remy, Papiss Cissé, Hatem Ben Arfa og Yohan Cabaye som spillere han frykter før lagene møtes.

– Her snakker vi om fantastiske spillere som er med på landslaget. Ta vekk kampen mot Manchester City, så har de spilt veldig, veldig bra. Det er veldig dumt å undervurdere potensialet til dette Newcastle-laget, sier han.

Fortsatt ubeseiret

Etter 0-4 tapet for City i serieåpningen har Newcastle spilt uavgjort mot West Ham før de slo Fulham og Aston Villa. De kom derimot kraftig ned på jorda da de tapte for Hull sist serierunde.

Everton er på sin side det eneste laget i Premier League som er ubeseiret så langt, og står med to seiere og tre uavgjorte kamper.