Eliteserien runde 25, Aalesund - Brann 0-0Poengdeling i Ålesund

KRASJ: Her smeller keeper Sten Grytebust inn i Fredrik Ulvestad som måtte ut med skade. Også Leke James forlot banen ufrivillig. (FOTO: Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix)

Etter tre strake tap tok Aalesund igjen poeng. Skåret i poeng-gleden er skader på to nøkkelspillere.

Aalesund – Brann 0-0

7901 tilskuere

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Martin Pusic, Brann.

Aalesund (4-4-1-1): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Lars Fuhre, Fredrik Ulvestad (Thomas S. Martinussen fra 41.), Peter Orry Larsen, Fredrik Carlsen (Torbjørn Grytten fra 78.) – Michael Barrantes – Leke James (Tor Hogne Aarøy fra 27.).

Brann (4-2-3-1): Jørgen Mohus – Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson, Daniel Mojsov, Hassan El Fakiri – Stephane Diarra Badji, Tomasz Sokolowski (Fredrik Haugen fra 77.) – Amin Askar, Kristoffer Barmen (Bård Finne fra 88.), Erik Huseklepp – Martin Pusic.

De 7901 frammøtte tilskuerne fikk ikke servert en klassiker da Aalesund tok imot Brann på hjemmebane.

Det gikk lang tid mellom sjansene, og ikke overraskende endte det målløst mellom de to lagene.

Les detaljert referat fra Aalesund - Brann

– Denne kampen var et steg i riktig retning etter tre strake tap. Vi har sluppet inn åtte mål på de to siste kampene, så det var klar framgang i dag, og vi viste mye mer defensiv sikkerhet, sa Aalesund-kaptein Jonathan Tollås Nation til NTB etter kampslutt.

Traff stolpen

Aalesund var nærmest seieren med Michael Barrantes' stolpeskudd i første omgang, og Brann var heldige som slapp unna straffe. Aalesunds Tor Hogne Aarøy ble holdt flere ganger av Brann-spillere innenfor sekstenmeteren, men dommer Brage Sandmoen valgte å ikke peke på straffemerket.

Brann hadde sjansen på noen kontringer, men var ikke kliniske nok foran mål.

Aalesund måtte også gjøre to bytter i første omgang på grunn av skade. Først måtte Leke James ut etter 27 minutter, før Fredrik Ulvestad måtte forlate banen fire minutter før pause.

– Det negative i dag var skadene, det ødela litt av rytmen i laget, sa Tollås Nation.

Første poeng på åtte år

Det er første gang siden 2005 at Brann tar poeng borte mot Aalesund. Brann-trener Rune Skarsfjord var rimelig fornøyd med lagets innsats.

– Det var en kamp som bikket begge veier, og som like gjerne kunne endt 2-2 i stedet for 0-0. Jeg er litt mellomfornøyd, men det er sikkert Aalesund også. Jeg er glad for at vi holder nullen på bortebane, sa treneren.

Resultatet betyr at Aalesund fortsatt ligger tre poeng bak Viking i kampen om bronsemedaljen.

– Det blir tøft å ta medalje nå. Viking blir den store motstanderen der, sa Tollås Nation.

Brann beholder inntil videre sjetteplassen, men passeres av Molde dersom det blir seier over Haugesund søndag.