Håper på kortsiktig Høgmo-effekt

Målet med ansettelsen av Per -Mathias Høgmo er for å ta Norge til Frankrike-EM i 2016, men fotballforbundet håper det også kan styrke landslagets små sjanser til play-off-plass til VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo ble halv fire fredag ettermiddag offisielt presentert som ny landslagssjef i fotball. Han skal lede sin svenske klubb Djurgården de siste kampene av årets svenske serie, samtidig som han skal sjefe over landslaget. Norges sjanser for å nå play-off fikk seg en kraftig nesestyver etter tapet mot Sveits, men teorien er der fortsatt.

Fotballpresident Yngve Hallén sier det ikke er verdensmesterskapet i Brasil neste år som er hovedoppgaven til Høgmo.

– Målet er ikke 2014, men 2016. Men vi håper også på en kortsiktig effekt inn mot de siste kampene i vm-kvalifiseringen, sier Hallén.

Høgmo sier jobben dreier seg om «to faser».

– Den første fasen handler om å optimalisere mot kampene i oktober. Det betyr at vi skal gjøre alt vi kan for å vinne de to siste kampene. Samtidig skal vi parallelt begynne å jobbe mot kvalifiseringen til Frankrike, som begynner neste høst, sier Høgmo.

Veldig overrasket

Egil «Drillo» Olsen sier han er veldig overrasket over tidspunktet for sparkingen, men hevder han ikke er bitter.

– Vi hadde en evaluering etter Sveits-kampen og jeg følte jeg hadde fått igjen optimismen før de to siste kampene. Derfor ble jeg veldig overrasket over tidspunktet, sier den avgåtte landslagssjefen.

Artikkelen fortsetter under videoen

– Jeg ser ikke dramatikk i det. I praksis hadde jeg vært ferdig i denne jobben uansett om to-tre uker, om vi ikke mot formodning skulle tatt oss til play-off, sier «Drillo».

Arvtageren skrøt av mannen med pælene og Høgmo gjorde det tindrende klart at han ikke hadde tatt jobben hvis «Drillo» hadde satt seg i mot. Høgmo har hatt suksess i Djurgården etter at han tok over, og det var ikke bare lett å takke nei til å fortsette i Sverige.

– Den eneste fotballjobben i Skandinavia som kunne få meg til å takke nei til Djurgården er jobben som norsk landslagssjef, sier Høgmo.

Personvernpolicy