Rosenborg til cupfinalen

KLAR FOR FINALE: Så glad blir du når du scorer i en semifinale. Foto: Ned Alley/NTB scanpix.

Rosenborgs dobbeldrøm lever etter 2-1 over Haugesund. Onsdagens cupsemifinale på Lerkendal ble en dansk helaften.

– Det var en tøff kamp i dag, og vi måtte helt ned i kjelleren for å klare å vinne. Cupen har vært et stort mål hele sesongen, sa Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen til NTB.

Tar RBK begge titlene, er det første gang det skjer i Norge siden 2003. Det vil i så fall også være en trønderreprise fra ti år tilbake.

I serien gjenstår seks omganger, og RBK topper med to poeng ned til Strømsgodset.

Hjemmelaget startet friskt og presset Haugesund hardt fra start. To annullerte mål (begge for offside) og en kjempesjanse var RBK-fasiten i løpet av de første 12 minuttene.

1-0-målet kom i Haugesunds beste periode i første omgang. Danmark-importen Tobias Mikkelsen løp inn fra høyrekanten og headet Mikael Dorsin-pasningen i mål.

Gavepakke

Christian Gytkjær takket for tilbudet fra sin danske landsmann Mike Jensen kort etter pause. Bakoverpasningen var altfor løs og ble et regelrett forarbeid til 1-1.

Nicki Bille Nielsen, også han fra Danmark, fullførte det hvitrøde showet. Han kranglet inn 2-1 på andreberøringen like før en time var spilt.

Pasningen? Den kom selvfølgelig fra en dansk fot (Jensen).

– De (RBKs dansker) har vært veldig avgjørende for oss i flere kamper. De har glidd fint inn i klubben og bidratt på en god måte i flere kamper. Spesielt i dag. Det var to fine mål, mente Reginiussen.

Solskjær-sjanse?

Kampen pirret ikke trønderne særlig mye. Det var bare vel 8700 tilskuere på tribunene.

Torsdag har Lillestrøm fordel av hjemmebane mot Molde i den andre semifinalen. Ole Gunnar Solskjærs MFK kan redde sesongen med en kongepokal. Seriestarten var elendig. Den ødela alle sjanser til et nytt tittelforsvar og det tredje strake gullet.

Cupfinalen blir sannsynligvis en kald affære. Den spilles på Ullevaal først 24. november.

– Vi gleder oss til å innta Oslo. Det gjør ingenting at sesongen blir to uker lenger, sa Reginiussen.