Odd-Johnsen vil fortsette karrieren

FORTSATT MÅLHUNGRIG: Odds Frode Johnsen scorer under eliteseriekampen mellom Odd og Aafk på Skagerak arena søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FORTSATT MÅLHUNGRIG: Odds Frode Johnsen scorer under eliteseriekampen mellom Odd og Aafk på Skagerak arena søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og nå kan 39-åringen bli eliteseriens toppscorer for tredje gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

12 ganger har Johnsen scoret denne sesongen. I snitt scorer veteranen i annenhver kamp.

– Jeg har foreløpig ingen planer om å bli AFP-pensjonist. Så lenge jeg føler jeg er god nok, finnes det ingen bedre jobb, sier Johnsen til NTB.

– Jeg kan ikke trappe ned nå. Kroppen tåler det, og motivasjonen er ikke noe problem. Det er gleden med fotball som driver meg, fortsetter Odd-angriperen.

Se Frode Johnsen senke Aalesund her.

Savner midtbanemål

Han ble toppscorer i 2001 (17 mål) og 2004 (19). Da spilte han for Rosenborg. Nå håper han å skyte Odd til fornyet eliteseriestatus.

– Målet er at Odd skal holde seg. Det er helt umulig å spå hvor mange mål jeg kan klare. Vi får telle opp til slutt, sier Johnsen.

Han har scoret 12 av 31 Odd-mål denne sesongen.

– For Odd sin del bør flere melde seg på scoringslisten. Det er helt klart. Det er vel det vi mangler i forhold til andre. Det er viktig for lag å ha midtbanespillere som scorer i ny og ne, mener den tidligere Japan-proffen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terpet avslutninger

– Hvordan er det å se seg selv på toppen av scoringslisten igjen?

– Det er gøy, spesielt etter en kamp som den mot Aalesund hvor vi trengte poeng etter noen kamper med stang ut. Ekstra artig at det var på Falkum, sier Johnsen.

Han forteller at han får betalt for ekstrainnsatsen på treningsfeltet i yngre år.

– Det handler om å trene nok avslutninger. Det var det jeg gjorde. Jeg trente tre ganger så mange avslutninger som de andre på laget. Det gjorde at jeg ble god til å score mål. Det får jeg betalt for nå. Det har sittet i blodet fra jeg var 13-14 år, sier Johnsen.

Opp til Drillo

Han ble kalt inn i landslagstroppen mot Kypros og Sveits, men slapp ikke til. Nå kan det bli spill mot Slovenia eller Island i oktober.

– Det er opp til Drillo. Jeg ville aldri sagt nei, selvfølgelig. Landslaget tar jeg med knusende ro, men jeg har ikke tenkt å gjøre det lett for ham å utelate meg, sier Johnsen.

Ifølge altomfotball.no har Johnsen scoret 115 mål på øverste nivå i norsk fotball siden debuten for Odd mot Viking i 1999.

Les flere fotballnyheter her.