Danielsen-spesial holdt for Viking

Andre Danielsen setter inn 1-0 på frispark under kampen mellom Viking og Vålerenga Søndag. Her feirer han sammen med Trond Erik Bertelsen. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

André Danielsen ble matchvinner med et tidlig frisparkmål da Viking slo Vålerenga 1-0 søndag. Siddisene koblet dermed et grep om bronsen i eliteserien.

Viking – Vålerenga 1-0 (1-0)

10.643 tilskuere

Mål: 1-0 André Danielsen (2).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Lagene:

Viking (4-2-3-1): Rune A. Jarstein – Håkon Skogseid, Johan L. Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – André Danielsen, Makhtar Thioune (King Osei Gyan fra 73.) – Jon Dadi Bödvarsson, Veton Berisha, Trond Olsen (Vidar Nisja fra 81.) – Benjamin Sulimani (Patrik Ingelsten fra 64.).

Vålerenga (4-3-3): Gudmund T. Kongshavn – Joseph Baffo, André Muri, Giancarlo Gonzalez, Jan Lecjaks – Christian Grindheim, Kristofer Hæstad (Bojan Zajic fra 66.), Morten Berre – Daniel Fredheim Holm, Torgeir Børven, Joachim Thomassen (Fitim Kastrati fra 62.).

Hjemmepublikummet fikk tidlig valuta for inngangspengene. Før to minutter var spilt, banket Danielsen elegant inn kampenes eneste mål etter et frispark fra drøyt 30 meter.

Ballen gikk i en fin bue over alle i boksen og duppet tidsnok over fingertuppene til Gudmund Kongshavn i VIF-målet.

Frisparksituasjonen oppsto da André Muri felte Veton Berisha. Det ble skjebnesvangert for gjestene fra Oslo.

– Heldige

Selv om Viking fikk en perfekt start, spilte ikke vertene en god kamp. Det innrømmet også trener Kjell Jonevret etter seieren.

– Vi var heldige. Jeg synes vi slet stort gjennom hele kampen, helt fra vi scoret 1-0. Mye var ikke bra, men vi fikk tre poeng og det er vi glade for, sa Jonevret til TV 2.

Vålerenga-veteranen Morten Berre var nær å ordne en lynrask utligning i Stavanger, men headingen hans etter tre minutter gikk like over tverrliggeren.

Utover i kampen kom bortelaget til flere sjanser, men uttellingen uteble.

VIF-trener Kjetil Rekdal sa før kampen at det nesten er umulig å vende til seier når Viking tar ledelsen. Det så litt sånn ut søndag. For uansett hvor hardt Oslo-laget presset, holdt Viking stand med en god Rune A. Jarstein i mål.

Spesielt i det siste kvarteret levde hjemmelaget farlig. Berre var blant annet alene gjennom på overtid, men Jarstein reddet mesterlig.

Frykter ikke nedrykk

Rekdal var fornøyd med Vålerengas prestasjon mot laget som jager seriemedalje.

– Jeg føler at vi hadde noenlunde kontroll på kampen. Det var ikke mange sjansene Viking skapte, sa Rekdal.

Oslo-laget ligger på en skuffende niendeplass med sine 30 poeng. Rekdal er ikke redd for at VIF kan rote seg bort i en nedrykksstrid.

– Spiller vi som i dag, er jeg ikke bekymret. Vi er i perioder bedre enn Viking som er et av topplagene i eliteserien. Fotball handler om å score mål, og det gjorde vi ikke.

Viking har et forsprang på tre poeng ned til Aalesund på fjerdeplass når seks serierunder gjenstår.