Molde lekte med Sandnes Ulf

TIDLIG AVGJORT: Jo Inge Berget (høyre) punkterte så godt som kampen med sin 3-0-scoring etter 25 minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix.

Formsterke Molde lekte seg og knuste Sandnes Ulf 4-1 på hjemmebane i søndag.

Kampfakta

Molde – Sandnes Ulf 4-1 (4-0)

8243 tilskuere

Mål: 1-0 Etzaz Hussain (7), 2-0 Daniel Chima Chukwu (14), 3-0 Jo Inge Berget (25), 4-0 Magne Hoseth (str. 45), 4-1 Mats Møller Dæhli (selvmål 75).

Dommer: Omar Rafiq, Teisen.

Gult kort: Steinthor Thorsteinsson, Sandnes Ulf.

Rødt kort: Sean McDermott (44), Sandnes Ulf.

Lagene:

Molde (4-2-3-1): Ørjan H. Nyland – Martin Linnes (Mats Møller Dæhli fra 75.), Joona Toivio, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Emmanuel Ekpo, Magne Hoseth – Mattias Moström (Zlatko Tripic fra 46.), Jo Inge Berget (Fredrik Gulbrandsen fra 46.), Etzaz Hussain – Daniel Chima Chukwu.

Sandnes Ulf (4-5-1): Sean McDermott – Vegard Aanestad, Avni Pepa, Edier Frejd, Kenneth Sola – Fredrik Torsteinbø, Henrik Furebotn, Anel Raskaj (Milos Mihajlov fra 47.), Steven Lennon, Steinthor Thorsteinsson – Erik Tønne (Aslak Falch fra 45.).

Det var den tredje seieren på rad for Ole Gunnar Solskjærs menn. Gjestene fra Sandnes virket uinteresserte og lot Molde kontrollere kampen fra start til slutt.

– I første omgang var vi fantastiske og spilte slik vi ønsker å fremstå. Annen omgang ble en transportetappe og viste at de fleste i troppen er klar til torsdag, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

MFK møter LSK i cupsemifinale torsdag. Molde er oppe på sjetteplass etter seieren.

– Tredjeplassen er ikke noe å snakke om, for jeg kommer ikke til å henge opp noen bronsemedalje. Vi klarer kanskje tredjeplassen, men det viktige nå er europacupspill, sa Solskjær.

– Det er tre måter vi kan klare det på. Vi kan komme høyt på tabellen, nå cupfinalen eller ta oss dit via fair play-plass, sa den tidligere Manchester United-spissen.

Etzaz Hussain startet ballet etter bare sju minutter da han upresset fikk klinke til fra 25 meter. Skuddet fikk en skru til venstre i nettet bak keeper Sean McDermott, som ikke hadde noen god dag på jobben.

Svakt Sandnes Ulf

Derfra og ut handlet alt om Molde og McDermott. I det 14. minutt var det Daniel Chima Chukwu sin tur til å juble. Nigerianeren fikk stå upresset i boksen på en corner. Slikt gjør man ikke ustraffet mot et topplag.

Sandnes Ulf var meget svake begge veier. Laget skapte nærmest ingenting, samtidig som det presset Molde høyt og ga vekk mye bakrom. Utover i første omgang fikk hjemmelaget flere muligheter. 3-0 kom etter at Jo Inge Berget først spilte en flott crosser til Linnes på kanten, før backen slo et presist innlegg tilbake til Berget. På direkten dundret han ballen utakbart i mål.

Utvisning

Det ble ikke pause før Molde hadde gått opp til 4-0. Mattias Moström ble spilt fri i boksen, med noe spiss vinkel mot målet. McDermott kom rusende ut og tok med seg svensken i taklingen.

Etter litt betenkningstid pekte dommer Omar Rafiq på straffemerket og tok opp det røde kortet. En veldig streng avgjørelse, som i realiteten drepte kampen.

– Det så strengt ut, men vi kan ikke ha fokus på dommeren i dag, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til NTB.

Annenomgangen ble etter dette en parademarsj for Molde. Mål ble det likevel da innbytter Mats Møller Dæhli headet ballen i eget mål på en corner.

For Sandnes Ulf begynner det å se skummelt ut. Laget ligger tre poeng over kvalifiseringsplassen.

– Vi er innstilt på at det blir tøft og jevnt i bunnen, sa Andersen.