City lekte med United

Manchester City-spillerne kunne juble søndag. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix.

David Moyes fikk et brutalt møte med Manchester-derbyet. United-manageren måtte se seg slått 1-4 i en kamp der City gjorde nesten som de ville.

Moyes kom fra Everton foran sesongen. Han har allerede tapt for Liverpool. Nok en nedtur ble det for skotten søndag.

– Vi spilte ikke bra, og de var bedre. De startet mye sterkere og hurtigere, men vi blir bedre, lovet Moyes etter derbysmellen.

Etter et praktfullt angrep kunne Sergio Agüero gi City ledelsen etter et drøyt kvarter. Argentineren scoret vakkert på hel volley med venstrefoten etter et innlegg fra Aleksandar Kolarov. Agüero scoret for øvrig Citys ligamål nummer 200 mot byrivalen.

– Denne kampen er veldig viktig for selvtilliten. Vi spilte akkurat slik jeg ønsker at vi skal spille, sa City-manager Manuel Pellegrini. Chileneren ledet de lyseblå for første gang i derbysammenheng.

Økte før pause

På overtid i første omgang kunne Yaya Touré score fra kort hold etter at Alvaro Negredo hadde headet videre en corner. Scoringen kom på verst tenkelige tidspunkt for United.

United måtte klare seg uten stjernespissen Robin van Persie. En lyskeskade holdt nederlenderen på sidelinjen. Fjorårets toppscorer var dypt savnet hos rødtrøyene.

Mye ansvar falt på en småilter Wayne Rooney. Den engelske landslagsspissen kjempet godt, men litt overilt og etter en halvtime fikk han omsider et gult kort. Annen omgang var knapt i gang før Agüero scoret sitt andre for kvelden. Fra fem meter kunne spissen omsette Negredos fine innlegg. United-keeper David de Gea var på ballen, men kunne ikke hindre mål.

Fansen kan feire

Annen omgang var knapt i gang før Agüero scoret sitt andre for kvelden. Fra fem meter kunne spissen omsette Negredos fine innlegg. United-keeper David de Gea var på ballen, men kunne ikke hindre mål.

– Det er for tidlig å si om denne kampen blir avgjørende. Det er hva du gjør gjennom hele sesongen som betyr noe. Da vi vant 6-1 på Old Trafford for noen år siden, sa jeg at det var viktig å være ydmyk. Det er bare snakk om tre poeng, men det er en kamp som er viktig å vinne. Det gir fansen noe å feire de neste dagene, sa City-kaptein Vincent Kompany.

City-fansen ertet Moyes

To ganger har klubber slått tilbake fra 0-3 og vunnet. United klarte det mot Tottenham (5-3) i 2001, mens Wimbledon (4-3) gjorde det samme mot West Ham i 1998.

Den statistikken viste seg å bety lite all den tid Samir Nasri fortsatte Citys elleville målfest. Jesús Navas fine innlegg ble sikkert satt i mål.

«Det er bare én David Moyes», sang City-fansen. Før de fortsatte med «får sparken i morgen».

Derbyrekord

Rooney, som fortsatt spiller med «hårbånd», pyntet på resultatet med et elegant frispark oppe i krysset fem minutter før slutt. Scoringen var Rooneys ellevte i derbysammenheng. Det er rekord. City-duoen Joe Hayes og Francis Lee står med ti mål.

United står med bare to seirer første fem kamper, men det betyr lite for sluttplasseringen. Ifølge BBC har United tatt 6 av sine 13 Premier League-titler etter bare å ha vunnet to av sesongens fem første kamper.