Sarpsborg best i bunnoppgjør

Sarpsborgs Mohamed Elyounoussi (t.v.) jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Tromsø på Sarpsborg stadion søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tabelljumbo Sarpsborg slo Tromsø 3-0 og tok tre viktige poeng i nedrykksstriden i eliteserien fotball søndag.

Sarpsborg – Tromsø 3-0 (2-0)

3066 tilskuere

Mål: 1-0 Claes Kronberg (18), 2-0 Mohamed Elyounoussi (45), 3-0 Aaron Samuel (48).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Duwayne Kerr, Gudmundur Thorarinsson, Tom Erik Breive, Sarpsborg, Hendrik Helmke, Tromsø.

Lagene:

Sarpsborg (4-2-3-1): Duwayne Kerr – Claes Kronberg, Ole Chr. Heieren Hansen (Christian Brink fra 61.), Derek Decamps, Jeremy Berthod (Berat Jusufi fra 77.) – Tom Erik Breive, Steffen Ernemann (Olav Øby fra 87.) – Mohamed Elyounoussi, Martin Wiig, Gudmundur Thorarinsson – Aaron Samuel.

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman – Adnan Causevic (Josh Pritchard fra 20.), Miika Koppinen, Jaroslav Fojut, Ruben Kristiansen – Lars Gunnar Johnsen (Steffen Nystrøm fra 46.), Magnus Andersen, Remi Johansen, Hendrik Helmke (Kent Are Antonsen fra 64.) – Morten Moldskred, Zdenek Ondrasek.

Mohamed Elyounoussi startet sesongen forrykende, men har slitt i lengre tid. Søndag var han igjen tilbake i sin beste form, og da tok Sarpsborg en velfortjent og ikke minst uhyre viktig seier over et tamt Tromsø. Elyounoussi hadde ikke scoret siden 7. april, men mot TIL ble det både scoring og to målgivende pasninger på unggutten.

Med bare seks kamper igjen av sesongen hadde det brent et blått lys for Sarpsborg med tap mot Tromsø. Seieren gjør at de bare har to poeng opp til sikker plass. Med samme innsats og spill som i søndagens kamp, kan kanskje sarpingene klare å berge plassen.

Rett i angrep

Sarpsborg skjønte hvor viktig denne kampen var og gikk rett i angrep og skapte flere farligheter. Både Martin Wiig og Aaron Samuel var nære scoring før høyreback Claes Kronberg banket inn 1-0 midtveis i omgangen etter en flott framspilling av Elyounoussi. Tidligere i år har hjemmelaget ofte sovnet etter scoring, og denne kampen var intet unntak. Morten Moldskred var uhyre nær å utnytte sløvt forsvarsspill minuttet etter ledermålet, men lobben ble reddet av keeper Duwayne Kerr.

Resten av omgangen var det lite Tromsø hadde å by på. Aaron Samuel burde øket ledelsen, men han misbrukte Elyounoussis perfekte innlegg med en usedvanlig svak heading like før sidebytte. På overtid satt den imidlertid endelig igjen for Sarpsborg og Elyounoussi etter en kjapp kontring og en velplassert avslutning fra 16 meter nede ved stolperoten.

Punkterte kampen

Tromsø gjorde et offensivt bytte i pause, men da kaptein Miika Koppinen misset allerede etter tre minutter og Aaron Samuel trillet inn 3-0, var kampen punktert. Resten av kampen kontrollerte hjemmelaget inn.

Sarpsborg har mange vanskelige kamper de siste rundene. Allerede neste uke venter serieleder Rosenborg hjemme før de møter Start i Kristiansand. Tromsø skal møte Start hjemme og Molde borte. Agnar Christensen og den nye hjelpetreneren Steinar Nilsen har en jobb å gjøre både med innsats og spill skal en dømme etter søndagens kamp. "Gutan» er i høyeste grad involvert i bunnstriden etter tapet for Sarpsborg.