Özil arkitekten da Arsenal dødballsenket Stoke

Mesut Özil (t.h.) var sentral da Arsenal slo Stoke 3-1. Her jubler han sammen med Aaron Ramsey (t.v.) og målscorer Per Mertesacker etter 2-1-målet. Foto: Paul Hackett, Reuters / NTB scanpix.

Mesut Özil lå bak det meste da Arsenal slo Stoke for sjuende gang på rad søndag.

Arsenal har slått kraftig tilbake etter åpningstapet mot Aston Villa. Fire strake seirer har løftet Arsenal-humøret.

– Det har vært en veldig god uke for oss. Du forventer ikke å score på tre dødballer mot Stoke, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Özil har fått en fin start i Arsenal-drakten etter overgangen fra Real Madrid like før overgangsvinduet stengte tidligere i september.

Tyskeren, som spilte sin første hjemmekamp for «Gunners», fikk et frispark reddet av Stoke-keeper Aaron Ramsey etter fem minutter, men Aaron Ramsey var først på returen og ordnet 1-0. Formsterke Ramsey scoret sitt sjuende mål på åtte kamper.

Geoff Cameron utlignet etter 26 minutter, men Per Mertesacker headet Arsenal foran igjen etter en corner fra Özil etter 36 minutter.

Bacary Sagna punkterte spenningen da han nikket inn nok en dødball fra Özil 18 minutter før slutt.

– Özil viste klasse i dag. Han jobbet også godt, lød dommen fra Wenger om Arsenals rekordsignering.