Hvem trekker det lengste strået i Manchester-derbyet?

På dette frisparket sørget Van Persie for at United fikk alle poengene i fjorårets møte mellom City og United på Etihad. Foto: AP Photo/Clint Hughes.
På dette frisparket sørget Van Persie for at United fikk alle poengene i fjorårets møte mellom City og United på Etihad. Foto: AP Photo/Clint Hughes.

Hva skjer på Etihad? Manchester City leder hele 4-0 over Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg Man City - Man United her

City-manager Manuel Pellegrini og hans City står med to seire, én uavgjort og et tap siden Roberto Mancinis avgang, det samme gjør motstander David Moyes etter han tok over for Sir Alex Ferguson.

Les også: Moyes vil ha hevn mot Pellegrini.

Når Moyes gjester Etihad Stadium i dag, vil han nok prøve å gjenskape den dramatiske 3-2-seieren til United fra i fjor. Skotten har også fått glimrende resultater tidligere på Etihad fra hans tid i Everton. Da vant han fire av seks ganger på de lyseblåes hjemmebane, og bare tapt én gang.

Les også: Gil: - Var aldri aktuelt å selge Rooney til Chelsea.

Forrige ukes 2-0-seier mot Crystal Palace var Moyes første seier på Old Trafford, og i hans første Champions League-kamp ble det 4-2-seier mot Bayer Leverkusen.

I den kampen var Wayne Rooney er sentral figur ettersom han scoret to mål. Den tidligere Everton-spilleren scoret også i den dramatiske 3-2-kampen fra i fjor.

Les også: Rooney mener Liverpool er den største rivalen.

Rooney, som ble stemplet som «verdensklasse» av Moyes etter seieren over Leverkusen, sørget for 2-0-ledelse til pause. City kom tilbake etter scoringer av Yaya Toure og Pablo Zabaleta, men på overtid sørget Van Persie for at United fikk alle poengene med seg hjem etter han scoret på et frispark.

Det er derimot ikke ofte at Manchester-derbyet blir en målrik affære. I de seks foregående derbyene på Etihad Stadium før dette mislyktes lagene i å produsere mer enn et mål.

Van Persie vil ikke få muligheten til å avgjøre dette derbyet ettersom han er ute med en lårskade.

Personvernpolicy