Strømsgodset tok poeng i Bergen

Branns Erik Huseklepp scorer i i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann stadion lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Erik Huseklepp sendte Brann i ledelsen på eget gress, men en scoring av Øyvind Storflor sikret 1-1 og et viktig poeng i gullkampen for Strømsgodset lørdag.

Brann – Strømsgodset 1-1 (0-0)

10.296 tilskuere

Mål: 1-0 Erik Huseklepp (48), 1-1 Øyvind Storflor (65).

Dommer: Per Ivar Staberg, Malmefjorden.

Gult kort: Erdin Demir, Fredrik Haugen, Brann, Bismark Boateng, Strømsgodset.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson, Daniel Mojsov, Erdin Demir – Stephane Diarra Badji, Fredrik Haugen – Amin Askar (Kasper Skaanes fra 81.), Kristoffer Barmen, Erik Huseklepp – Martin Pusic.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Mounir Hamoud, Jarl André Storbæk, Kim André Madsen, Razak Nuhu (Lars Sætra fra 83.) – Bismark Boateng (Flamur Kastrati fra 61.), Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Øyvind Storflor, Ola Kamara, Adama V. Diomande (Peter Kovacs fra 74.).

Uavgjortresultatet i Bergen betyr at Strømsgodset ligger to poeng bak serieleder Rosenborg seks serierunder før slutt.

Huseklepp ga hjemmelaget ledelsen tre minutter etter pause, men 18 minutter senere utlignet veteran Storflor for Godset.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed endte det 1-1.

Strømsgodset-trener Ronny Deila var fornøyd med det ene poenget.

– Dette var et livsviktig poeng, og jeg er stolt over at vi får det med oss, sa han i et intervju med C More like etter kampslutt.

Begge lag hadde sjanser til å avgjøre, men uavgjort var nok riktig kampen sett under ett.

– Vi fikk et fortjent poeng. Vi hadde flere sjanser, men det var en jevn kamp. Ett poeng er helt greit, sa Deila.

Alene med keeper

Brann-trener Rune Skarsfjord mente hjemmelaget hadde gjort seg fortjent til alle tre poengene, men berømmet også Strømsgodset.

– Vi var litt hvassere, og spilte en god kamp mot et godt lag. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men ikke like fornøyd med resultatet, sa Skarsfjord.

Begge lagene hadde sjansen til å score tidlig i første omgang. Først bommet Adama Diomandé alene med keeper etter tre minutter, før Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey reddet forsøket til Amin Askar fem minutter senere.

Resten av omgangen var sjansefattig, men publikum trengte ikke å vente lenge før det ble scoring etter pause.

Stéphane Badji fant Huseklepp med en glimrende bakromspasning, og angrepsspilleren var iskald alene med Kwarasey.

– Jeg ropte at jeg var helt alene, og heldigvis fant han meg med pasningen. Jeg var litt ute av balanse, men fant roen og fikk den inn, sa Huseklepp etter kampen.

Storflor utlignet

Med tap søndag ville Rosenborg fått et forsprang på tre poeng i toppen av eliteserien, men en tidligere RBK-spiller ville det annerledes.

Etter 65 minutter fikk Storflor en glimrende stikkpasning fra Diomandé, og vingen satt ballen i mål med strak vrist.

– Jeg hadde keeperen deres i øyekroken, men ville først og fremst passe på å treffe mål, sa Storflor til C More.

Mot slutten presset Brann på for et seiersmål, mens Godset hadde et par kontringssjanser uten å lykkes.