Moyes vil ha hevn mot Pellegrini

Skotten har dårlig minner fra sitt forrige møte med chileren da Everton røk ut i Champions League-kvalifiseringen mot Pellegrinis daværende klubb Villareal i 2005.

David Moyes har dårlige minner fra sitt forrige møte med Manuel Pellegrini. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
David Moyes har dårlige minner fra sitt forrige møte med Manuel Pellegrini. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to managerene møtes søndag på Etihad Stadium for første gang siden 2005, på den tiden var Moyes manager for Everton og Pellegrini for Villareal.

Lagene møttes da i en Champions League-kvaliviseringskamp som endte med 2-1-seier i begge kampene for Villareal.

I den siste og avgjørende kampen på stillingen 1-1 scoret Everton-spiss Duncan Ferguson sent i kampen med en heading. Men scoringen ble annulert av dommerlegenden Pierluigi Collina.

Les også: Moyes ønsker mer fra Rooney.

- Jeg ble irritert fordi jeg trodde vi hadde scoret et gyldig mål slik at vi kunne gå til ekstraomganger, sa skotten til reporterne fredag.

- Villareal hadde et veldig godt lag på den tiden. De kom helt til semifinalen i Champions League, så det at vi var så nær å slå dem ga meg en god følelse over hvor godt lag vi da hadde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gode resultater på Etihad

Moyes har for sin egen del hatt stor suksess da han har gjestet Etihad, seks kamper har resultert i fire seire, én uavgjort og et tap.

- Dere minner meg veldig ofte på hvor vanskelig det har vært for meg å få gode resultater på andre baner, så jeg kan vel ikke skryte av den prestasjon, sa Moyes og siktet til reporterne.

Les også: Hevder Baines ville til Man United.

- Vi har hatt den vanskeligste starten av alle toppklubbene i Premier League, så vi har måttet forsikre oss om å få en grei mengde med poeng.

- Etter denne kampen mot City så vil vi ha spilt to-tre kamper mot våre største rivaler, imens de andre toppklubbene vil ha flere igjen.

Fellaini kan starte

I søndagens oppgjør er det også en mulighet for at Fellaini får beholde sin plass på midtbanen etter en god debut fra start mot Bayern Leverkusen.

- Marouane spilte godt forrige kamp. Jeg tror supporterne følte at dette er noe vi kan jobbe med, og at han kan være med å hjelpe laget.

Les også: Mourinho stoler på egen filosofi.

- Vi har en tropp som er full av kreative spillere. Vi lager mange sjanser og scoret mange mål forrige sesong også.

- Det vi må gjøre er å gi oss selv muligheten til å ikke slippe inn så mange.