Mourinho stoler på egen filosofi

José Mourinho har en klar filosofi for hvordan han skal lykkes i Chelsea. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth.
José Mourinho har en klar filosofi for hvordan han skal lykkes i Chelsea. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot forventningene befinner José Mourinho seg i en posisjon der han må snu Chelseas tidlige formsvikt. Lørdag er kun seier godt nok når Fulham tar den korte turen til Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strake tap for Everton i serien og Basel i mesterligaen har satt press på den portugisiske manageren.

Mourinho har hevdet at Chelsea-troppens manglende erfaring er kommet til syne. Han har måttet tåle kritikk, men på fredagens pressekonferanse sto han fast på at han fortsetter med planen han har for sitt mannskap.

Les også: Hevder Baines ville til Man United.

– Jeg forstår at folk vil stille spørsmål ved retningen du ønsker å gå når resultatene uteblir. Men det er opp til meg å ta veivalget.

– Om folk venter at vi skal stå lavt mot Fulham, med ni mann bak ballen, vente på at de gjør en feil og så score på en kontring, så er det ikke den veien jeg vil gå, sa Mourinho.

Etter en fin start i sesongens tre første kamper har den siste uken vært helsvart. Tapet for Basel avsluttet en rekke på 29 strake hjemmekamper uten nederlag i mesterligaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cahill søker bedring

– Du kan alltid gjøre det bedre. Analysere baklengsmålene. Den bakre fireren, keeperen, hver og én. Vi skal ta en titt på det, sier midtstopper Gary Cahill, som erkjenner at laget må bli bedre.

Les også: Rodgers: - Vi betrakter ikke tittelen.

– Det er ikke katastrofe, men heller ikke ideelt. Det forventes at denne klubben skal vinne brorparten av kampene den spiller. Vi må vinne neste kamp nå, så enkelt er det. Det vil manageren minne oss om. Vi har troppen til å gjøre det. Vi må tilbake på vinnersporet på lørdag, legger Cahill til.

Blant andre har Chelsea-spissene sviktet foran mål i de siste kampene. Samuel Eto'o må fortsatt akklimatisere seg etter overgangen fra russiske Anzji. Romelu Lukaku er lånt ut til Everton, mens heller ikke Fernando Torres eller Demba Ba har hatt noen stor innvirkning i laget.