Meny

Rosenborg snublet igjen

Mikkel Mix Diskerud(tv) i duell med Umaru Bangura (midten) og Trygve Nygaard(th) under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og FKH fredag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serieleder Rosenborg bommet på flere store sjanser mot Haugesund hjemme på Lerkendal fredag. Det straffet seg da Christian Gytkjær gjorde 1-1 i sluttminuttene.
Rosenborg – Haugesund 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 John Chibuike (21), 1-1 Christian Gytkjær (84).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Joakim Våge Nilsen, Haugesund.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): Daniel Örlund – Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Jørgen Skjelvik – Mike L. Jensen, Ole Kristian Selnæs (Jonas Svensson fra 87.), Mikkel Diskerud – Pål André Helland (Tobias Mikkelsen fra 69.), Nicki Bille Nielsen, John Chibuike (Alexander Søderlund fra 87.).

Haugesund (4-2-3-1): Per Morten Kristiansen – Joakim Våge Nilsen, Dusan Cvetinovic, Martin Bjørnbak, David Myrestam – Eirik V. Mæland (Trygve Nygaard fra 86.), Umaru Bangura – Daniel Bamberg, Michael Haukås, Kristoffer Haraldseid (Henrik Kildentoft fra 86.) – Christian Gytkjær (Henrik K. Johansen fra 86.).

Dansken ruvet høyest i boksen og stanget inn utligningen med hodet etter 84 minutter. Målet kom etter en god FKH-kontring og et utmerket innlegg fra Joakim Våge Nilsen.

Rosenborg trykket voldsomt for et vinnermål, men forsøkene ble ikke farlig nok.

– Dette var bittert. Vi spilte kanskje vår beste kamp i høst og hadde opp mot tosifret antall målsjanser. Da er det surt at Haugesund fikk det målet mot slutten. Men sånn er fotball, sa RBK-trener Per Joar Hansen til TV 2.

Dermed klarte ikke Rosenborg å slå skikkelig tilbake etter 0-1-tapet for Tromsø på Alfheim forrige helg. Poengtapet betyr at Strømsgodset kan ta over serieledelsen på målforskjell med seier over Brann i Bergen lørdag.

Sjanser

Rosenborg tok ledelsen etter gode kombinasjoner i det 21. minutt. John Chibuike skjøt inn 1-0 på direkten etter en pasning fra Mike Jensen. Nigerianeren avsluttet kontrollert til side for keeper.

Mikkel Diskerud var mannen som satte i gang det lekre samspillet forut for målet da han snappet ballen fra Eirik Mæland. Den amerikanske landslagsspilleren spilte flott videre til Jensen, som tok med seg ballen inn i 16-meteren og spilte gjennom til Chibuike.

Gytkjær burde ordnet 1-1 for FKH bare fire minutter etterpå. Dansken sto alene på femmeteren, men avsluttet svakt og rett i fanget på Daniel Örlund. Han skulle gjøre opp for seg i sluttminuttene.

I annen omgang hadde både Nicki Bille Nielsen og Chibuike store sjanser til å øke ledelsen for hjemmelaget. Spesielt sistnevnte burde blitt tomålsscorer etter 73 minutter, men nølte for mye da han skulle sette ballen til side for keeper.

- Lov å være effektiv

Haugesund-trener Jostein Grindhaug erkjente etter kampen at laget hans hadde problemer mot serielederen på Lerkendal.

– Vi snakket i pausen om å holde nullen så lenge som mulig i annen omgang slik at vi fortsatt hadde muligheten til poeng. Kamputfallet lå kanskje litt i kortene etter at Chibuikes brente den megasjansen, sa Grindhaug.

– Gutta gjorde en stor innsats i dag. Poenget var kanskje ikke vanvittig fortjent, men det er lov å være effektiv i fotball, la målscorer Gytkjær til.

Rosenborg og Haugesund møtes igjen på Lerkendal 25. september til NM-semifinale. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus