Meny

Slutt på e-cup for tapende cupfinalist

SLUTT PÅ E-CUPPLASS VED FINALETAP. Mohammed Abdellaoues Stuttgart ville misset årets europaliga dersom de nye reglene hadde trådt i kraft tidligere. Nå skal ingen tapende cupfinalist få en plass i e-cupen. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tapere av nasjonale cupfinaler vil fra 2015 ikke lenger få plass i europaligaen selv om vinneren er kvalifisert for mesterligaen.

Kun gjennom å vinne cupfinaler kan man kvalifisere seg til europacupen. Fra 2015 vil de øvrige plassene fordeles gjennom plassering i hver enkelt liga.

I et slikt tilfelle vil altså det best plasserte laget som i dag ikke ville vært kvalifisert, få plassen som en tapende cupfinalist nå blir tildelt.

Om scenariet hadde gjeldt i dag, ville for eksempel Hamburg, med 7.plass fra tysk Bundesliga i fjor, gått inn i europaligaen framfor tapende cupfinalist Stuttgart.

Stuttgart, med norske Moa i rekkene, tapte cupfinalen for Bayern München i vår, men fikk plassen i europaligaen fordi Bayern allerde var kvalifisert for mesterligaen ved å bli tysk seriemester.

UEFA hadde styremøte i Dubrovnik fredag. Der ble det også bestemt at forbundets nyeste medlem, Gibraltar, vil få sende ett lag til kvalifiseringen i både mesterligaen og europaligaen fra neste sesong.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus