Pangstart for Bayern og City

Mario Mandzukic scorer for Bayern München i 3-0-seieren mot CSKA Moskva. (Foto: Michael Dalder, Reuters / NTB scanpix)

Bayern München akter ikke å gi fra seg mesterligakronen med det første. CSKA Moskva ble utklasset 3-0 i første gruppekamp.

Like god start i samme gruppe fikk Manchester City, som håper at dette blir sesongen hvor klubben omsider skal få det til i mesterligaen. Viktoria Plzen ble slått 3-0 i Tsjekkia.

Det har stormet i München de siste dagene, etter at sportssjef Matthias Sammer anklaget stjernene for å spille uten lidenskap. Tirsdag hadde 68.000 tilskuere ingenting å klage på.

115 dager etter mesterligatriumfen på Wembley sørget David Alaba for en pangstart på gruppespillet med sin frisparkscoring i det 4. minutt. Bayern kjørte over CSKA og skapte sjanser i fleng, men greide ikke å doble ledelsen før Mario Mandzukic nikket inn 2-0 i slutten av første omgang.

TV-reprisene viste at tre Bayern-spillere var offside, men målet ble godkjent.

Bayern brøt 70-prosentgrensen i ballbesittelse i første omgang. Dominansen fortsatte i annen omgang, og Alaba vippet ballen over gjesteforsvaret slik at Arjen Robben kunne fastsette resultatet.

– Spillerne fortsatte der de slapp i London i mai, med en klasseprestasjon, sa styreleder Karl-Heinz Rummenigge.

– Dette føles godt. Det er noe spesielt å stå der før kampen og høre mesterligahymnen. Med 3-0 hjemme mot en god motstander har vi fått en super start, sa Robben.

City-fest

Det fikk også Manchester City, takket være tre mål på ti minutter i annen omgang i bortekampen mot Viktoria Plzen.

Edin Dzeko sprakk nullen i det 48. minutt, etter at han ble framspilt av Sergio Agüero. Fem minutter senere skrudde Yaya Touré ballen i krysset, og nye fem minutter senere skjøt Agüero inn 3-0 etter å ha herjet med hjemmeforsvaret hele kvelden.

City har fortsatt til gode å ta seg til cupspillet i mesterligaen. I høst prøver laget for tredje gang, og så langt tyder alt på at det bør gå.

Viktoria-keeper Matus Kozacik holdt City fra livet i en omgang, med flere redninger. En gang traff Agüero stolpen.

Viktoria spilte en ekte hjemmekamp i mesterligaen for første gang. For to år siden ble laget forvist til Praha fordi hjemmebanen ikke oppfylte kravene. Debuten ble ingen stor opplevelse etter gjestenes målshow etter pause.

– Første omgang var vanskelig, men etter mitt ledermål ble det lettere for oss. I år håper jeg vi får se det ekte Manchester City, for de to siste mesterligadeltakelsene har vært skuffende for både klubben og tilhengerne, sa Dzeko.

I neste mesterligarunde blir det storkamp mellom City og Bayern.