Meny

Pangstart for Bayern og City

Mario Mandzukic scorer for Bayern München i 3-0-seieren mot CSKA Moskva. (Foto: Michael Dalder, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bayern München akter ikke å gi fra seg mesterligakronen med det første. CSKA Moskva ble utklasset 3-0 i første gruppekamp.

Like god start i samme gruppe fikk Manchester City, som håper at dette blir sesongen hvor klubben omsider skal få det til i mesterligaen. Viktoria Plzen ble slått 3-0 i Tsjekkia.

Det har stormet i München de siste dagene, etter at sportssjef Matthias Sammer anklaget stjernene for å spille uten lidenskap. Tirsdag hadde 68.000 tilskuere ingenting å klage på.

Les også: FCK kjempet seg til poeng mot Juventus

115 dager etter mesterligatriumfen på Wembley sørget David Alaba for en pangstart på gruppespillet med sin frisparkscoring i det 4. minutt. Bayern kjørte over CSKA og skapte sjanser i fleng, men greide ikke å doble ledelsen før Mario Mandzukic nikket inn 2-0 i slutten av første omgang.

Les også: United-spissene slo til igjen

TV-reprisene viste at tre Bayern-spillere var offside, men målet ble godkjent.

Bayern brøt 70-prosentgrensen i ballbesittelse i første omgang. Dominansen fortsatte i annen omgang, og Alaba vippet ballen over gjesteforsvaret slik at Arjen Robben kunne fastsette resultatet.

Les også: Hjørnespark avgjorde for PSG

– Spillerne fortsatte der de slapp i London i mai, med en klasseprestasjon, sa styreleder Karl-Heinz Rummenigge.

– Dette føles godt. Det er noe spesielt å stå der før kampen og høre mesterligahymnen. Med 3-0 hjemme mot en god motstander har vi fått en super start, sa Robben.

City-fest

Det fikk også Manchester City, takket være tre mål på ti minutter i annen omgang i bortekampen mot Viktoria Plzen.

Edin Dzeko sprakk nullen i det 48. minutt, etter at han ble framspilt av Sergio Agüero. Fem minutter senere skrudde Yaya Touré ballen i krysset, og nye fem minutter senere skjøt Agüero inn 3-0 etter å ha herjet med hjemmeforsvaret hele kvelden.

City har fortsatt til gode å ta seg til cupspillet i mesterligaen. I høst prøver laget for tredje gang, og så langt tyder alt på at det bør gå.

Viktoria-keeper Matus Kozacik holdt City fra livet i en omgang, med flere redninger. En gang traff Agüero stolpen.

Les også:  Uheldige Casillas skadd igjen

Viktoria spilte en ekte hjemmekamp i mesterligaen for første gang. For to år siden ble laget forvist til Praha fordi hjemmebanen ikke oppfylte kravene. Debuten ble ingen stor opplevelse etter gjestenes målshow etter pause.

– Første omgang var vanskelig, men etter mitt ledermål ble det lettere for oss. I år håper jeg vi får se det ekte Manchester City, for de to siste mesterligadeltakelsene har vært skuffende for både klubben og tilhengerne, sa Dzeko.

I neste mesterligarunde blir det storkamp mellom City og Bayern.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus