VIF vant spinnvill sjumålsthriller

TOMÅLSSCORER: Morten Berre stod for VIFs første og andre mål. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.

Vålerenga lå under 1-3 til pause mot Brann, men vant til slutt 4-3 i en ellevill fotballfest.

Kampfakta

Vålerenga – Brann 4-3 (1-3)

10.642 tilskuere

Mål: 1-0 Morten Berre (4), 1-1 Martin Pusic (9), 1-2 Erik Huseklepp (10), 1-3 Kristoffer Barmen (17), 2-3 Berre (61), 3-3 Torgeir Børven (74), 4-3 Børven (84).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Ingen kort.

Lagene:

Vålerenga (4-4-1-1): Gudmund T. Kongshavn – Joseph Baffo, André Muri, Nicolai Høgh (Giancarlo Gonzalez fra 20.), Jan Lecjaks – Diego Calvo (Fitim Kastrati fra 50.), Christian Grindheim, Jan Gunnar Solli (Bojan Zajic fra 61.), Joachim Thomassen – Morten Berre – Torgeir Børven.

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Daniel Mojsov, Markus Jonsson (Henrik Gjesdal fra 60.), Erdin Demir (Hassan El Fakiri fra 74.) – Tomasz Sokolowski, Stephane Diarra Badji – Kasper Skaanes (Bård Finne fra 86.), Kristoffer Barmen, Erik Huseklepp – Martin Pusic.

Det ble en kamp helt utenom det vanlige på Ullevaal stadion søndag kveld.

Brann ledet 3-1 til pause, men alt gikk galt de siste 45 minuttene. Trener Rune Skarsfjord kunne ikke forstå hva som hadde skjedd.

– Vi var veldig gode de første 30 minuttene. Den siste timen er forunderlig, for vi skiftet måte å spille på. Det er mitt ansvar, men jeg må spørre spillerne hvorfor, sa han til C More etter kampslutt.

Se høydepunktene lenger nede i saken!

VIF-trener Kjetil Rekdal feiret som en villmann da seiersmålet var et faktum, og skitnet til buksene ved å ta fart og skli på knærne.

– Det er et kvarter der vi gjorde alt feil, og de gikk fra 0-1 til 3-1. Det så ut som om vi trodde kampen var vunnet. Vi vant fortjent, men måten vi kom dit på er sinnssvak, sa Rekdal.

Les og se: Sarpsborg forblir på bunnen

Les og se: Hønefoss på vei ned

Berre scoret igjen

Vålerenga tok ledelsen gjennom en Morten Berre-heading tidlig i første omgang, men på noen få minutter ble gleden snudd til fortvilelse for Vålerenga. Først utlignet Martin Pusic for Brann, før Erik Huseklepp og Kristoffer Barmen sendte rødtrøyene til himmels allerede før pause.

Vålerengas forsvar gjorde tilsynelatende alt de kunne for at Brann skulle score når de ville, og var faktisk heldige som bare lå under med to mål til pause.

Men etter hvilen var det et alt for seierssikkert Brann som kom tilbake på gressmatta. Gjestene hadde riktignok et par sjanser til å øke til 4-1, men var langt fra kliniske nok foran mål. Det ble de straffet hardt for.

Etter 61 minutter dukket Berre opp igjen og hjalp en presis corner videre inn i mål.

Les og se: Viking fikk endelig poeng i Haugesund

Les og se: Hoseth avgjorde dramatisk nabooppgjør

– Vi rakner helt

Da bredte usikkerheten seg i Branns forsvar, og 13 minutter senere utlignet Torgeir Børven med hodet.

Etter utligningen bølget spillet fram og tilbake, men det var Vålerengas kveld på Ullevaal søndag. Seks minutter før slutt slo en frisk Fitim Kastrati et nydelig innlegg som Børven upresset kunne heade i mål.

Saken fortsetter under videovinduet!

Her er høydepunktene:

Sjokkerte Brann– spillere prøvde det de kunne å komme tilbake, men kreftene var brukt opp. Dermed fikk Vålerenga med seg tre utrolig viktige poeng, mens Brann tapte sin niende bortekamp for sesongen.

Branns kaptein Tomasz Sokolowski fortvilte etter kampen.

– Jeg kan ikke beskrive hvor jævlig det er. Det er to helt forskjellige omganger. Vi var komfortable, men raknet helt, sa han i et intervju med C More.

For VIF-kaptein var følelsene helt motsatt.

– Vi viste mer guts og var mye mer kyniske foran eget mål i annen omgang. Vi må likevel se på førsteomgangen, for de første 20 minuttene er ikke bra. Det er fantastisk å snu 1-3 til 4-3. Man blir fattig for ord, sa han.

Les og se: RBK gikk på sjeldent tap

Les og se: Lillestrøm vant etter keepertabbe