Elabdellaoui sikret Braunschweigs første poeng

I SLAG: Elabdellaoui ble dagens mann for Eintracht. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix.

Omar Elabdellaoui ordnet en liten opptur for Eintracht Braunschweig søndag. Det ble endelig poeng for laget da nordmannen banket inn 1-1-målet hjemme mot Nürnberg.

Etter fire strake tap og kun én scoring fikk Braunschweig-tilhengerne omsider noe å juble for. Like før kampuret rundet 70 minutter slo Elabdellaoui til. Midtbanemannen fikk en løs ball i feltet, tok seg god tid til å sikte og hamret ballen inn i lengste hjørne.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Se målet her:

– Det var vanvittig deilig å se den ballen gå i mål. Det var et viktig mål som sørget for at vi fikk ett poeng. Vi fortjente poeng, men etter slike kamper er man alltid sur for ikke å vinne, sa Elabdellaoui til Nettavisen.

Målet hadde ligget i luften. Vertene kjempet som løver for å utligne Adam Hlouseks ledermål fra første omgang, og de fikk betalt i form av uavgjort.

På 0-1-scoringen hang ikke Braunschweig-forsvaret med. Timothy Chandler gjorde et godt løp på høyrekanten og slo inn foran mål. Ved bakerste stolpe skled Hlousek inn ledermålet.

– Måten vi spilte på i dag gir nok god stemning i laget. Vi er ikke et lag som blir kjørt over. Vi var gode uten ball og jobbet hardt, oppsummerte nordmannen.

Med ett fattig poeng er Braunschweig fortsatt sist i 1. Bundesliga. Freiburg, som stadig må klare seg uten en skadd Vegar Eggen Hedenstad, er også under nedrykksstreken.

Tarik-assist

Tarik Elyounoussi var sterkt delaktig da Hoffenheim sikret sesongens annen seier i den tyske serien. Borussia Mönchengladbach ble slått 2-1 søndag.

Den norske kantspilleren gjorde et flott forarbeid til 1-0-scoringen like før pause. Han dro seg innover fra kanten og serverte Anthony Modeste, som var noe heldig da han headet via et Gladbach-bein og fintet ut keeper Marc-André ter Stegen.

Se Tariks involvering her:

Hoffenheim fortsatte å jage sesongens første seier foran hjemmepublikummet på Rhein-Neckar Arena. I det 54. minuttet var Kevin Volland knallsterk da han doblet ledelsen. Han ble frispilt av Modeste, lurte to forsvarere og satte ballen inn i lengste hjørne.

Nordtveit benket

Mönchengladbach ville ikke gi seg uten kamp. Ifølge Sky Sports hadde laget 70 prosent ballbesittelse i søndagens kamp. En fortjent redusering kom da Branimir Hrgota rev seg løs og scoret via stolpen kvarteret før slutt.

Derfra og ut presset gjestene voldsomt. Keeper Koen Casteels måtte varte opp med et par feberredninger. Trykket ga samtidig Tarik og lagkameratene overgangsmuligheter, men Hoffenheim hadde nok med å forsvare 2-1-ledelsen.

Det klarte hjemmelaget, som er nummer sju i Bundesliga med åtte poeng fra fem kamper. Mönchengladbach har tre strake bortetap og to hjemmeseirer. Håvard Nordtveit satt på benken hele kampen søndag.