Ventetiden endelig over for Tutta

Suzann «Tutta» Pettersen under Evian-mesterskapet i Frankrike. Foto: Reuters/NTB scanpix
Suzann «Tutta» Pettersen under Evian-mesterskapet i Frankrike. Foto: Reuters/NTB scanpix

Endelig lyktes Suzann Pettersen igjen. Triumfen i Evian-mesterskapet avsluttet den seks år lange seierstørken i majorturneringene. – Jeg har aldri gitt opp, sa Tutta til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tuttas majorresultater i år:

* Suzann Pettersens resultater i årets majorturneringer:

* Evian-mesterskapet: 1.-plass

* British Open: 4.-plass

* US Open: Misset cuten

* LPGA-mesterskapet: 3-plass

* Kraft Nabisco-mesterskapet: 3.-plass.

Ikke siden LPGA-mesterskapet i 2007 hadde Pettersen vunnet en majortittel. Ofte har hun kjempet helt i toppen i de prestisjefylte turneringene, men uten å lykkes når det har gjeldt som mest. Helt til nå.

Da seieren var klar, ble hun dynket i champagne av venner.

– Det har vært en lang vei. Det er dette vi jobber for, så det er kult at det skjer. Det er lenge siden jeg vant den første majoren, men nå kan jeg sette navnet mitt på listen over dem som har vunnet flere av dem, sa Pettersen til NTB.

Selv om seirene er uteblitt, har

Tutta aldri mistet håpet

– Jeg har aldri gitt opp. Dette er bare starten på moroa.

Les også: Tutta vant LPGA-turneringen

Overveldet

Innhyllet i det norske flagget og med pokalen trygt i favnen sto 32-åringen og hørte på «Ja, vi elsker» ute på den 18. greenen på den idylliske banen i franske Evian.

– Det føles litt overveldende. Det er surrealistisk samtidig som jeg vil at dette skal være en naturlig følelse, fortalte Pettersen mens hun signerte autografer.

Da hadde 32-åringen mottatt publikums hyllest som den første vinneren noensinne av den nye majorturneringen.

– Jeg ble tatt på sengen da de spilte nasjonalsangen. Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Å vinne Evian-mesterskapet har vært på ønskelisten min, sa hun.

Les også: RBK tapte for første gang siden april

Solid

Gjennom hele helgen har Pettersen ligget helt oppe i teten. Før sisterunden delte hun annenplassen med tenåringssensasjonen Lydia Ko (16) fra New Zealand, og de hadde ett slag opp til japanske Mika Miyazato.

På søndagens runde tok

Tutta tidlig kommandoen og overtok ledelsen med to birdier på de tre første hullene. Ledelsen holdt hele veien inn. De gangene hun var i trøbbel i løpet av runden, klarte hun å redde seg inn.

Selv om Ko yppet seg, hadde Pettersen rimelig kontroll. Hun gikk tre under par søndag, endte på -10 totalt og sikret seieren med to slags margin.

– Jeg spilte bra, men det var ikke så lett. Jeg prøvde å holde tungen rett i munnen og satte viktige putter da jeg måtte, sa hun.

Dårlig vær skapte trøbbel for arrangøren, og turneringen måtte reduseres til 54 hull etter at åpningsrunden torsdag regnet bort. Søndag regnet det også mye på morgenen, men det ga seg i tide. Den ombygde banen har hatt problemer med å takle all nedbøren, men Pettersen klaget ikke på forholdene søndag.

– Jeg trodde vi måtte kjempe mer mot været enn vi gjorde.

Les også: Fotballsupportere barket sammen

Høydepunkter

For sin 13. seier på LPGA-touren fikk Pettersen pene 2,9 millioner kroner.

De siste ukene har vært fylt med høydepunkter for

Tutta. Først tok Europa en historisk Solheim Cup-seier på amerikansk jord, og så fulgte hun opp med LPGA-seier i Portland. Hun ladet opp til Evian-mesterskapet med å arrangere veldedighetsturneringen Suzann Pro Challenge i Oslo helgen før.

– Dette har sannsynligvis vært den beste måneden i karrieren min, sa Pettersen fornøyd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus