Godset la press på Rosenborg

I FØRINGEN: Her sender Abdi Godset foran tidlig i første omgang. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix.

Knappet innpå serielederen etter 3-1-seier mot Odd - kamp nummer 35 på rad uten tap på hjemmebane.

Kampfakta

Strømsgodset – Odd 3-1 (1-0)

6186 tilskuere

Mål: 1-0 Abdisalam Ibrahim (10), 1-1 Frode Johnsen (62), 2-1 Bismark Boateng (77), 3-1 Adama V. Diomande (86).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Martin R. Ovenstad, Strømsgodset, Lars Kristian Eriksen, Odd.

Rødt kort: Lars Kristian Eriksen (76, to gule), Odd.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Kim André Madsen, Jarl André Storbæk – Bismark Boateng, Martin R. Ovenstad (Flamur Kastrati fra 73.), Abdisalam Ibrahim – Øyvind Storflor (Gustav M. Wikheim fra 90.), Ola Kamara, Muhamed Keita (Adama V. Diomande fra 60.).

Odd (4-3-3): André Hansen – Niklas Gunnarsson (Lars Kristian Eriksen fra 33.), Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard – Jone Samuelsen, Fredrik O. Jensen, Herolind Shala (Håvard Storbæk fra 72.) – Ole Jørgen Halvorsen, Frode Johnsen, Elbasan Rashani (Mattias Andersson fra 83.).

Sist Ronny Deilas gutter tapte på eget gress var mot Molde i juni 2011.

På de siste fem kampene har Strømsgodsets scoret 19 mål, og søndag fikk laget hjelp av et rødt kort for bortelaget.

Se høydepunktene lenger nede i saken!

Da det så ut til at Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skulle ta med seg poeng til Skien, pådro innbytter Lars-Kristian Eriksen seg sitt annet gule kort 14 minutter før full tid etter takling av Strømsgodsets innbytter Flamur Kastrati.

– Jeg mener det andre gule kortet, som førte til det røde, var veldig strengt. Jeg mener jeg tok ballen først og at det var kontakt etterpå. Det er irriterende, og jeg føler at tapet er min feil, sa Eriksen til NTB etter kampslutt på Marienlyst.

– Vi var fullt på høyde med Strømsgodset på det tidspunktet. Vi hadde muligheten til å ta alle poengene. Det er surt å få det kortet imot, oppsummerte Fagermo.

Les og se: Viking fikk endelig poeng i Haugesund

Avgjorde på tampen

Mot ti mann fikk Godset det til å løsne i riktig ende. På det påfølgende frisparket fra Øyvind Storflor nikket Bismark Adjei Boateng inn 2-1 til drammenserne.

– Vi tenker ikke på gullet, kun på å vinne hver eneste kamp. Det var deilig å få den scoringen. Jeg var veldig opptatt på å komme meg foran forsvareren, og det var et veldig godt løp, sa Boateng.

Godset-innbytter Adama Diomande fastsatte resultatet til 3-1 med et hodestøt etter innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik.

– Vi har en vanvittig bra tropp. Vi er veldig glad for tre poeng og at vi vinner på en middelmådig dag, sa Ronny Deila.

Les og se: Hoseth avgjorde dramatisk nabooppgjør

Johnsens niende

Abdisalam Ibrahim doblet i første omgang sin målkonto i Strømsgodset, da han etter bare 10 minutter skled inn 1-0 etter flott forarbeid av Vilsvik. 22-åringen fra Manchester City fikk en enkel oppgave da Odd-forsvaret ikke hang med på hjemmelagets hurtige kombinasjonsspill.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Her er sammendraget:

Evigunge Frode Johnsen brakte balanse i regnskapet da han 17 minutter ut i annen omgang tuppet inn 1-1 etter innlegg fra Herolind Shala.

Nettkjenningen var 39-åringens niende denne sesongen og kom på hans annen store sjanse, men det hjalp lite for et Odd som nå har fem kamper uten seier.

Odd, som har tapt sju av sesongens bortekamper og gått målløse av banen i fem av dem, skapte lite utover sjansene til Johnsen.

Les og se: Lillestrøm vant etter keepertabbe