Eto'o: – Jeg var timer fra å signere for Arsenal

BARE NESTEN: Wenger (innfelt) var lysten på å se Eto'o i Arsenal-drakt sommeren 2000, men endte i stedet opp med å sprenge klubbens overgangsrekord for å hente Sylvain Wiltord. Foto: REUTERS/Phil Noble/AFP PHOTO/GLYN KIRK. Montasje: ABC Nyheter.
BARE NESTEN: Wenger (innfelt) var lysten på å se Eto'o i Arsenal-drakt sommeren 2000, men endte i stedet opp med å sprenge klubbens overgangsrekord for å hente Sylvain Wiltord. Foto: REUTERS/Phil Noble/AFP PHOTO/GLYN KIRK. Montasje: ABC Nyheter.

Men Chelseas nye spiss angrer ikke på at han sa nei til Arsène Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samuel Eto'o fikk lørdag sin debut for Chelsea da José Mourinhos elever gikk på et tap borte mot Everton.

Les mer: Evertons bursdagsbarn senket Chelsea

Kameruneren signerte for London-laget i slutten av forrige måned, men forteller nå at han fort kunne ha endt opp i Chelseas store hovedstadsrival, Arsenal, tidligere i karrieren.

Det var helt tilbake i 2000, da spisslegenden fortsatt var en Real Madrid-spiller, at en inngripen i siste liten hindret ham i å fullføre forhandlingene med Arsène Wenger.

– Det var et viktig tidspunkt i livet mitt

En telefon fra Real Mallorca-trener Luis Aragonés var nok til å overbevise Eto'o om at den spanske øyklubben, og ikke et av Englands beste lag, var rett klubb å signere for.

– Jeg møtte Aragonés på et viktig tidspunkt i livet mitt - jeg måtte bestemme meg for hvilken retning jeg skulle ta. Takket være ham tok jeg den rette beslutningen.

– Jeg skulle til å signere for Arsenal samme dag, og kanskje hadde jeg ikke vært den spilleren jeg er nå om jeg hadde gjort det. Jeg gikk til Aragonés, og etter det til Barcelona. Den beslutningen forandret alt, forteller kameruneren til The Sun.

Aragonés er allerede en lite avholdt mann blant de fleste Arsenal-fans, og Eto'os historie gjør nok ikke den tidligere spanske landslagssjefen mer populær.

Saken fortsetter under bildetKONTROVERSIELL FIGUR: Aragonés har et godt forhold til Eto'o, men det samme kan ikke sies om Eto'os tidligere lagkamerat Thierry Henry. Foto: AP Photo/Armando Franca.KONTROVERSIELL FIGUR: Aragonés har et godt forhold til Eto'o, men det samme kan ikke sies om Eto'os tidligere lagkamerat Thierry Henry. Foto: AP Photo/Armando Franca.

Aragonés var nemlig mannen som i 2005 skapte en mediastorm av de sjeldne da han omtalte Arsenal-legende Thierry Henry i rasistiske ordelag. Spanjolen måtte etter hvert betale dyrt for sin «svarte dritt»-bemerkning, og forholdet de to imellom har aldri vært det beste siden.

Les også: Eto'o avslører: – Jeg likte ikke Mourinho

Gjorde Mourinho fornøyd

Eto'os valg av Aragonés og Mallorca skulle dog vise seg å være svært så vellykket.

Etter fire år på ferieparadiset gikk ferden til Barcelona og Katalonia, hvor han blant annet var med på å vinne serien tre ganger og Mesterligaen to. Deretter vant han alt som kunne vinnes i Inter Milan, før han gikk til russiske Anzji Makhatsjkala i 2011 og deretter altså til Chelsea.

Eto'o fikk sin debut fra start i lørdagens kamp mot Everton. Spissen hadde flere muligheter til å tegne seg på scoringslisten, men klarte ikke å forhindre at Chelsea gikk på sesongens første nederlag.

Chelsea-trener Mourinho var likevel fornøyd med det hans nye elev viste.

– Jeg mener at spillerne mine har evnen til å ta sjansene når de kommer (selv om de mislykkes mot Everton, journ.anm), og Eto'o har vært en som har tatt vare på mulighetene sine hele karrieren.

– Jeg er fornøyd med situasjonene han var involvert i. Det så ut som han var på bølgelengde med lagkameratene, sa portugiseren på pressekonferansen etter oppgjøret.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus