Bale hylles etter Real-debuten

SETT DET FØR?: Bale feiret på sin vante måte etter utligningen. Foto: AP Photo/Alberto Saiz.
SETT DET FØR?: Bale feiret på sin vante måte etter utligningen. Foto: AP Photo/Alberto Saiz.

Waliseren scoret i 2-2-kampen mot Villarreal lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid avga lørdag kveld sine første poeng for sesongen borte mot Villarreal, men de fleste overskriftene etter kampen dreide seg om nysigneringen Gareth Bale.

Verdens dyreste fotballspiller spilte fra start og tegnet seg på scoringslisten i debuten for sin nye klubb.

Spillemessig var waliseren langt fra det mange kanskje hadde ventet, men nettkjenningen og innsatsen gjorde at han høstet lovord fra flere hold etter 2-2-kampen på El Madrigal.

Se høydepunktene: Villarreal-Real Madrid 2-2

Byttet ut etter 60 minutter

Like før pause dukket nemlig Bale opp på bakerste stople og pirket inn utligningen etter at Cani hadde gitt vertene ledelsen.

– Jeg tror Bale er fornøyd med å ha scoret sitt første mål for Real Madrid. Det er viktig for ham. Det var en vanskelig kamp for alle sammen, men han spilte bra og viste gode holdninger, skrøt trener Carlo Ancelotti etter kampen.

Bale ble erstattet av Ángel Di María etter en drøy times spill, tydelig sliten etter en sommer som har handlet mer om overgangsspekulasjoner enn trening.

– De nye signeringene gjorde det bra. Jeg tok ikke sjansen på å la de spille i 90 minutter - det ville ikke ha vært bra for dem i deres første kamp på en stund, forklarte Ancelotti.

Like etter byttet sendte Cristiano Ronaldo laget foran med et heldig skudd, før Giovani Dos Santos - også han en tidligere Tottenham-spiller - sikret et fortjent poeng for hjemmelaget ikke lenge etter.

– En spiller med enormt potensiale

Som ventet spilte Bale på høyrekanten, mens Ronaldo inntok sin vante plass på motsatt side.

Saken fortsetter under bildetSTJERNEDUO: Ronaldo og Bale reddet ett poeng for Real. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS.STJERNEDUO: Ronaldo og Bale reddet ett poeng for Real. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS.

Duoen byttet dog posisjoner flere ganger seg imellom i løpet av kampen, og det er noe Ancelotti forventer å se mer av i tiden som kommer.

– I kveld var første gang de spilte i lag. De kommer til å bytte kanter flere ganger på grunn av bevegelsesmønstrene de har, men det var ikke noe vi ba dem om å gjøre.

Real-direktør Emilio Butragueño scoret i sin tid over 100 seriemål for hovedstadsklubben, og ikke overraskende var han fornøyd med å se Bale få sitt første allerede i debuten.

– Det er godt å høre at han scoret i sin første kamp. Det var hans første kamp for laget og han har bare trent med sin nye lagkamerater i tre dager, men han er en spiller med et enormt potensiale, sa Butragueño til Canal Plus.

– Kommer ikke til å bli problematisk

Real-spilleren som virkelig overbeviste var dog verken Bale eller Ronaldo, men snarere målvakt Diego López.

SISTESKANSE: López er foreløpig Ancelottis førstevalg. Foto: EPA/EMILIO NARANJO.SISTESKANSE: López er foreløpig Ancelottis førstevalg. Foto: EPA/EMILIO NARANJO.

Mange i og rundt klubben har uttalt at de gjerne vil se Iker Casillas tilbake mellom stengene på Bernabéu, men López viste seg tilliten verdig med en rekke fine redninger som hindret Real i å gå på sitt første tap for sesongen.

– Diego spilte veldig bra. Han var klar og reagerte veldig bra.

– Jeg vet ikke om jeg vil si at han reddet oss, for med litt mer fokus på detaljer på midtbanen kunne vi ha vunnet denne kampen, forklarte Ancelotti.

Før kampen uttalte italieneren at Casillas vil få sjansen i Mesterligaen mot Galatasaray på tirsdag. Det er en beslutning han står ved - tross López's fine kamp.

– Det er allerede bestemt at Casillas står på tirsdag. Begge målvaktene våre vet om det, så det kommer ikke til å bli problematisk, avsluttet Real-sjefen.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus