Braaten herjet i FCK-debuten

BLID: Braaten hadde all grunn til å juble etter sin første kamp som København-spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.

Innbytter Daniel Braaten debuterte med glitrende forarbeid da Ståle Solbakkens FC København reddet inn 1-1 på tampen mot Esbjerg.

Braaten kom inn som innbytter med 25 minutter igjen å spille. Da ledet Esbjerg 1-0 etter at tidligere Molde-spiller og innbytter Pape Pate Diouf serverte pasningen til målscorer Jakob Ankersen.

Braaten ble klar for FCK i det siste overgangsvinduet på en ettårskontrakt. Han markerte seg med et par kvalifiserte avslutninger, i tillegg til forarbeidet til 1-1-scoringen.

Han tok imot et langt innkast, driblet av to mann og sendte et presist innlegg til César Santin. I likhet med Braaten var også Santin innbytter. Santins scoring var hans 63. i den danske superligaen.

Mushaga Bakenga kom inn fra benken og fikk sin debut for Esbjerg. På overtid hadde han en stor sjanse til å avgjøre kampen, men headingen gikk utenfor.

Magnus Lekven spilte fra start, men måtte ut med skade åtte minutter ut i 2. omgang. Mohammed Fellah spilte ikke grunnet en hoftestrekk.

Ståle Solbakken var misfornøyd med dommeren.

– Esbjerg er gode til å ta raske frispark, og det fortjener de ros for, men forut for målet lot dommeren dem sette i gang spillet mens ballen var i bevegelse. Det er vanskelig å godta, sa Solbakken.

Han så sitt lag berge poeng selv om Ragnar Sigurdsson var blitt utvist.

– Første omgang var ikke god, men etter pause fikk vi mer intensitet i spillet. Vi presset dem tilbake og skapte fem store sjanser, så vi kan være tilfreds med innstillingen og evnen til å komme tilbake.

FCK er uten seier på de åtte siste hjemmekampene i serien, og det er ny klubbrekord med negativt fortegn. Laget er på 10.-plass i superligaen med fattige sju poeng. Esbjerg er på 4.-plass. Midtjylland topper tabellen med 17 poeng og har også én kamp mindre spilt enn AaB på 2.-plass. AaB har 14 poeng.